Εύκολο και λαχταριστό κέικ με κρέμα σοκολάτας που μπορούμε να σερβίρουμε κάλλιστα ως τούρτα γενεθλίων, εντυπωσιάζοντας με τις επιδόσεις μας στη ζαχαροπλαστική. Σύμμαχός μας, η Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ που θα δώσει στο κέικ την πολυπόθητη αφράτη υφή.

50' προετοιμασία
55' μαγείρεμα
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: για 10 μερίδες

Για το κέικ

Για την σοκολατένια κρέμα

Διαδικασία

  1. Κέικ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά μαζί με την ζάχαρη προσθέτοντας σταδιακά την κρέμα γάλακτος, τη Φαρίνα ΑΛΛΑΤΙΝΗ και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ομογενοποιούμε. Τέλος, ρίχνουμε το ουίσκι ή το χυμό. Αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 20-22 εκ. και ύψους 10 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C για 45 λεπτά και στους 170°C για άλλα 10 λεπτά. Δοκιμάζουμε βυθίζοντας στο κέντρο με ένα μαχαίρι για να σιγουρευτούμε αν ψήθηκε στο εσωτερικό του: το μαχαίρι θα πρέπει να βγει στεγνό. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε το κέικ πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά.
  2. Σοκολατένια κρέμα: Λιώνουμε τις δύο κουβερτούρες μαζί. Αποσύρουμε και προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ ή το χυμό.
  3. Συναρμολόγηση: Τοποθετούμε το κέικ σε πιατέλα, το ραντίζουμε με τα 100 γρ. κονιάκ ή χυμό και απλώνουμε επάνω την σοκολατένια κρέμα. Πασπαλίζουμε με νιφάδες σοκολάτας, τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών