Υλικά

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Σε μισό φλιτζάνι τσαγιού γάλα (100ml) διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια βραστό ΓΙΩΤΗΣ και τη ζάχαρη. Βάζετε 200 ml γάλα (1 φλιτζάνι τσαγιού) στη φωτιά μαζί με τους κρόκους των αυγών, ελαφρώς χτυπημένους, να πάρουν μία βράση. Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και τα κάστανα, αφού τα έχετε κάνει πουρέ. Προσθέτετε το διαλυμένο Άνθος Αραβοσίτου με τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο, όπως αναγράφουν οι οδηγίες του φακέλου για 1-2 λεπτά. Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. Ετοιμάζετε τον έναν φάκελο Garni Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με 200ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το προσθέτετε στην κρέμα Άνθος Αραβοσίτου με τον πουρέ κάστανου, αφού κρυώσει πολύ καλά η κρέμα.
  2. Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και τα αφήνετε να πάρουν μία βράση. Αν θέλετε, προσθέτετε στο σιρόπι 2 κουτ. σούπας κονιάκ. Σε μία πιατέλα βάζετε τη μία Βάση για τούρτα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, ραντίζετε με λίγο σιρόπι και απλώνετε τη μισή κρέμα. Τοποθετείτε τη δεύτερη βάση για τούρτα, ραντίζετε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετείτε και την τρίτη βάση για τούρτα, ετοιμάζετε τον δεύτερο φάκελο Garni σύμφωνα με τις οδηγίες και καλύπτετε την τούρτα. Διακοσμείτε την τούρτα με γλυκό του κουταλιού κάστανο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών