Διαδικασία
- Διαλύετε δύο φακέλους φρουί ζελέ ανανά σε δύο ποτήρια βραστό νερό.
- Προσθέτετε δύο ποτήρια παγωμένο νερό ή αν θέλετε αντικαθιστάτε το ένα ποτήρι με σιρόπι από την κομπόστα.
- Ρίχνετε λίγο ζελέ στον πάτο μιας φόρμας 28 εκατοστών με σούστα και τη βάζετε για λίγο στην κατάψυξη να πήξει.
- Tοποθετείτε μερικές λεπτές φέτες ανανά μέσα στη φόρμα με τα κερασάκια στη μέση και ρίχνετε λίγο ζελέ.
- Βάζετε τη φόρμα πάλι για λίγο στην κατάψυξη.
- Προσθέτετε λίγο ζελέ ακόμα και τη βάζετε στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα) να πήξει.
- Θα χρησιμοποιήσετε περίπου το 1/3 της ποσότητας του ζελέ και το υπόλοιπο θα το βάλετε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε.
- Kόβετε σε μικρά κομματάκια τις υπόλοιπες φέτες ανανά.
- Χτυπάτε στο μίξερ για 5 λεπτά τους δύο φακέλους garni με το κρύο γάλα.
- Προσθέτετε το γιαούρτι, τα κομματάκια ανανά, το ζελέ που έχετε κρατήσει, καβουρντισμένα αμύγδαλα και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι.
- Pίχνετε το μείγμα πάνω από το ζελέ και το αφήνετε στο ψυγείο να πήξει.
- Mπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα φρούτα της αρεσκείας σας εκτός από ακτινίδια (φρέσκα ή κομπόστα) με την αντίστοιχη γεύση Φρουί Zελέ ΓIΩTHΣ.