Μυρωδάτα ψάρια στον φούρνο, τα οποία μπορούμε να συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή με τα υπέροχα σέσκουλα με πορτοκάλι που προτείνει η σεφ.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια και τα αραδιάζουμε σε ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού με τον κρόκο Κοζάνης, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοιράζουμε το μείγμα με ένα κουτάλι πάνω στα ψάρια. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
  2. Σερβίρουμε με σέσκουλα μαγειρεμένα με πορτοκάλι: Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά 600 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα με 1 πορτοκάλι κομμένο σε 6 κομμάτια, 100 ml νερό και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών