40' προετοιμασία
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Αν φιλετάρουμε μόνοι μας τους τσίρους: Τυλίγουμε τα ψάρια ένα ένα σε λαδόκολλα και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για το κρέας. Με τον τρόπο αυτό χαλαρώνει η σάρκα και έτσι θα φιλεταριστούν πιο εύκολα.
  2. Ανάβουμε το γκαζάκι σε μέτρια φλόγα και καψαλίζουμε τους τσίρους έναν έναν μέχρι να ροδίσει το δέρμα τους, αλλά να μην καεί. Κάθε φορά που καψαλίζουμε έναν τσίρο, τον καθαρίζουμε από το δέρμα του αμέσως, όσο είναι ακόμη ζεστός, έπειτα τον ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε τη ραχοκοκαλιά και τα μικρά κοκαλάκια του.
  3. Αφήνουμε κατά μέρος τα φιλέτα, να κρυώσουν.
  4. Σε μπολ βάζουμε νερό τόσο που να μπορεί να καλύψει τα φιλέτα και προσθέτουμε το μισό ξίδι.
  5. Ανακατεύουμε και στρώνουμε τα φιλέτα τσίρου, προσέχοντας να καλυφθούν όσο το δυνατόν καλύτερα.
  6. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
  7. Περιχύνουμε με το λάδι και το υπόλοιπο ξίδι και σκορπίζουμε από πάνω τον άνηθο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών