Υλικά

Διαδικασία

  1. Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35°C).
  2. Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
  3. Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  4. Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα της μαγιάς.
  5. Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
  6. Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  7. Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες.
  8. Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  9. Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια.
  10. Τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών