Διαδικασία
- Διαλύετε τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ σε χλιαρό γάλα (περίπου 35°C).
- Προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ.
- Ανακατεύετε το μίγμα και το αφήνετε σκεπασμένο με πετσέτα σε χλιαρό μέρος για μισή ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Σε ένα μπολ χτυπάτε 6 αυγά, προσθέτετε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη, το αλάτι, το μαχλέπι, το ξύσμα και το μίγμα της μαγιάς.
- Προσθέτετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και ζυμώνετε μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.
- Αφήνετε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζετε τη ζύμη στη μέση και πλάθετε 2 λωρίδες, τις στρίβετε και τις πλέκετε κοτσίδες.
- Τοποθετείτε τα τσουρέκια σε 2 βουτυρωμένα ταψιά και τα αφήνετε σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος για 1½ ώρα, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
- Χτυπάτε το αυγό που κρατήσατε και αλείφετε τα τσουρέκια.
- Τα ψήνετε στους 200°C για 30 λεπτά περίπου.