Υλικά

Υλικά για 2 τσουρεκια

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ με την βοήθεια ενός σύρματος χειρός τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και 1 φλιτζ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ να γίνει προζύμι. Παράλληλα βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
  2. Τα προσθέτετε στο μπολ του μίξερ και ζυμώνετε με το γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη μεσαία ταχύτητα άλλο ένα λεπτό. Τέλος, βάζετε και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστικότητα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, την σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45-60 λεπτά).
  4. Την ζυμώνετε λίγο με το χέρι και την αφήνετε πάλι σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο. Χωρίζετε τη ζύμη στα 2. Απλώνετε κατά μήκος της ζύμης την Πραλίνα Φουντουκιού Caotonic και σχηματίζετε 2 πλεξούδες.
  5. Αλείφετε με αυγό αραιωμένο με 2 κουτ. σούπας νερό, και τα αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C σε αέρα για 50 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών