50' μαγείρεμα
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε στο μπολ του μίξερ με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τη Νωπή Μαγιά ΓΙΩΤΗΣ με το νερό και ½ φλιτζάνι τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ να γίνει προζύμι.
  2. Παράλληλα βάζετε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, τα μυρωδικά και το αλάτι και τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  3. Τα προσθέτετε στο μπολ του μίξερ και ζυμώνετε με τον γάντζο σε μεσαία ταχύτητα για 5 λεπτά. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι χτυπάτε στη χαμηλή ταχύτητα για 1 λεπτό και στη μεσαία ταχύτητα άλλο ένα λεπτό. Τέλος, βάζετε και το υπόλοιπο βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα στη μεσαία ταχύτητα μέχρι η ζύμη να αποκτήσει ελαστικότητα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  4. Βάζετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 45-60 λεπτά). Τη ζυμώνετε λίγο με το χέρι και την αφήνετε πάλι σκεπασμένη να διπλασιαστεί σε όγκο.
  5. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και την ανοίγετε σε 4 μπαστούνια. Ανακατεύετε την κανέλα, το κακουλέ και το γαρύφαλλο και τα απλώνετε κατά μήκος των μπαστουνιών. Πλάθετε τα μπαστούνια για να ενσωματωθούν τα μυρωδικά. Σχηματίζετε 2 πλεξούδες, τις αλείφετε με αυγό αραιωμένο με 2 κουτ. σούπας νερό, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου και τις αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C σε αέρα για 50 λεπτά περίπου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών