Γιορτινά ζυμώματα με ΓΙΩΤΗΣ!

Η νέα χρονιά θέλει ένα γιορτινό καλωσόρισμα. Να γεμίσει το σπίτι γιορτινές μυρωδιές από κεράσματα για την οικογένεια αλλά και τους φίλους που θα κάνουν ποδαρικό! Θα σερβίρω μια υπέροχη ευωδιαστή βασιλόπιτα με ελαιόλαδο και καρύδια και θα δούμε που θα πέσει το φλουρί… Με το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ η επιτυχία είναι σίγουρη.

20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ (ή στον κάδο του μίξερ πάγκου) βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα και τα χτυπάμε με το σύρμα (ή το φτερό του μίξερ), μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  2. Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα 3 φλιτζάνια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τη σόδα και την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα των στεγνών υλικών στο μπολ με το μείγμα ελαιόλαδου, σταδιακά, χτυπώντας συνεχώς με το σύρμα (ή το φτερό του μίξερ), μέχρι να φτιάξουμε έναν πυκνό χυλό -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι ενώ αν το μείγμα γίνει πολύ σφικτό ρίχνουμε λίγο χυμό πορτοκαλιού. Τέλος, ρίχνουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε, μέχρι να σκορπίσουν σε όλο το μείγμα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο 26 εκ. και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι, τινάζοντάς το για να φύγει η περίσσεια. Αδειάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε και ισιώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα. Τυλίγουμε ένα νόμισμα, το “φλουρί”, με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και το βυθίζουμε στο χυλό.
  4. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα και δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμη, βυθίζοντας στο κέντρο της τη λάμα ενός μαχαιριού: θα πρέπει να βγει στεγνή και καθαρή, διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά επιπλέον. Την αφήνουμε να κρυώσει, τη βγάζουμε από το ταψάκι και την πασπαλίζουμε με άχνη. Αν θέλουμε, σχηματίζουμε τον αριθμό της νέας χρονιάς με καρφάκια γαρίφαλο ή με αμύγδαλα ωμά.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών