40' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τη βασιλόπιτα fruit cake, χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, με το σύρμα, το βούτυρο με την κρυσταλλική ζάχαρη έως ότου το μείγμα ασπρίσει και αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το κονιάκ (ή το χυμό).
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα στον κάδο το αλεύρι (τα 230 γρ.) με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς με τη 1 κουταλιά αλεύρι και τα προσθέτουμε στη ζύμη ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
  4. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα με διάμετρο 18 - 20 εκ. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα και την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 1 ώρα (θα βγει αρκετά σφιχτή).
  5. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα, για περίπου 30 ́, και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Αφού κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με άχνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Ιστορίες, τεύχος 7.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Ξερά φρούτα

Συνταγές με Ξηροί καρποί

Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών