Αφράτα, πληθωρικά, καπνιστά. Τέλεια.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σχίζουμε την εξωτερική «μεμβράνη» των λουκάνικων για να βγάλουμε τη γέμιση την οποία λιώνουμε με το πιρούνι.
  2. Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε το μπέικον σε ψιλά καρέ και το ρίχνουμε με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε, ή μέχρι να ροδίσει το μπέικον καλά. Προσθέτουμε και τον «κιμά» των λουκάνικων και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ίσα να ψηθεί λίγο αλλά να μη σφίξει και στεγνώσει. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μαζί με το μείγμα του τηγανιού. Ζυμώνουμε πολύ καλά, για περίπου 7-8 λεπτά, και στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο ώστε να σφίξει λίγο.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Πλάθουμε μέτρια μπιφτέκια (περίπου 10) και τα βάζουμε στο ταψί. Τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε για περίπου 20 λεπτα, γυρίζοντάς τα μία φορά στο μέσον του ψησίματος.
  5. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με μουστάρδα, πατατοσαλάτα και... άφθονη μπίρα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών