35' προετοιμασία
30' ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 35'

Υλικά

Κομμάτια: 10

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να σχηματιστεί μια σχετικά πηχτή κρέμα. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, ανακατεύουμε διαρκώς με το σύρμα.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις βανιλίνες, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει εντελώς. (Όσο κρυώνει, θα πήζει περισσότερο.) Για να μη σχηματίσει κρούστα η επιφάνεια, την καλύπτουμε με λαδόκολλα ή μεμβράνη.
  4. Απλώνουμε 1 φύλλο κρούστας σε λεία επιφάνεια και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη. Από πάνω βάζουμε άλλο ένα φύλλο, το οποίο επίσης βουτυρώνουμε.
  5. Ρίχνουμε στο κέντρο περίπου το 1/5 της κρέμας και το απλώνουμε λίγο, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.
  6. Τυλίγουμε τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση, φτιάχνοντας ένα πακετάκι: πρώτα φέρνουμε προς το κέντρο τις μεγάλες πλευρές, έτσι ώστε να σκεπάζουν εντελώς τη γέμιση, και έπειτα διπλώνουμε και τις μικρές πλευρές, έτσι ώστε απλώς να ενωθούν στο κέντρο.
  7. Κάθε πλευρά που διπλώνουμε τη βουτυρώνουμε από το επάνω μέρος. Σχηματίζουμε με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα πακετάκια με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη κρέμα.
  8. Τακτοποιούμε τις μπουγάτσες στη λαμαρίνα (όσες χωράνε), με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω.
  9. Τις αλείφουμε με την υπόλοιπη λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  10. Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 44.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών