Όλη η άνοιξη στο πιάτο μας. Από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις αγκινάρες και τον αρακά μέχρι το φρέσκο ανθότυρο, που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερά του.
Υλικά
Για τα λαχανικά
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τον αρακά, τις αγκινάρες και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 400 ml ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να μείνουν λιγοστά υγρά.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που ορίζεται στη συσκευασία.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα αδειάζουμε στο ταψί και προσθέτουμε τα λαχανικά.
- Ανακατεύουμε απαλά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το σύρμα για 1-2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Περιχύνουμε τα ζυμαρικά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά το φαγητό να «σταθεί» και σερβίρουμε σε κομμάτια.