20' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Για το παντεσπάνι

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

Για το σιρόπι

Διαδικασία

  1. Παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ποσότητα ζάχαρης και όλα το ξύσμα για περίπου 2 – 3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζουμε τη μαρέγκα σε βαθύ μπολ. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και στρώνουμε μια λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου.
  3. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια της λαδόκολλας, αδειάζουμε επάνω τη ζύμη και την στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα σε παραλληλόγραμμο φύλλο διαστάσεων 30 x 50 εκ. περίπου. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να χρυσίσει ελαφρώς. Αποσύρουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά μαζί σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 – 4 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  4. ΓέμισηΕτοιμάζουμε την κρέμα Ζαχαροπλαστικής Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες του φακέλου.
  5. ΚορμόςΣε μια λεία επιφάνεια απλώνουμε μια λαδόκολλα. Αναποδογυρίζουμε τη ψημένη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα, ξεκολλώντας προσεχτικά αυτήν πάνω στην οποία ψήθηκε. Ραντίζουμε ομοιόμορφα με το σιρόπι και απλώνουμε ισόπαχα τη μισή ποσότητα της σοκολατένιας κρέμας. Τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε πιατέλα. Με μια σπάτουλα, καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του κορμού με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα πιρούνι, χαράσσουμε τις χαρακτηριστικές ρίγες του κορμού. Στολίζουμε σύμφωνα με το γούστο μας και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών