Το σπίτι έχει φορέσει τα γιορτινά του και ο μπουφές είναι στολισμένος και κατάμεστος με χίλια δυο καλούδια. Θέλω όμως ένα γιορτινό κέικ για να κλείσουμε γλυκά το δείπνο. Οι απαιτήσεις μου είναι πολλές: άριστη ποιότητα, εντυπωσιακή όψη, υπέροχη γεύση, εύκολη και γρήγορη! Τα μόνα που μπορούν να με βοηθήσουν είναι τα προϊόντα Γιώτης: Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ, Κακάο ΓΙΩΤΗΣ, το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, η Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλιας και το Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ θα εκπληρώσουν την επιθυμία μου.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30'

Υλικά

Μερίδες: 10

Για το κέικ

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (χωρίς την τρύπα). Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2 - 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν και το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γάλα, τη Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ και το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη για κέικ. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Με ένα μεγάλο μαχαίρι, κόβουμε το κέικ σε 4 ισόπαχους δίσκους. Ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ με τα 2 φάκελα, σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Προσθέτουμε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και ανακατεύουμε απαλά. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μπράντι με 1 κουτ. σούπας Σιρόπι βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ και αλείφουμε γενναιόδωρα με το μείγμα τους δίσκους του κέικ. Σε μια πιατέλα βάζουμε ένα τσέρκι και απλώνουμε τον πρώτο δίσκο. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 της κρέμας ομοιόμορφα και περιχύνουμε με 1 κουτ. σούπας Σιρόπι Βύσσινο ΓΙΩΤΗΣ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες δύο φορές και καλύπτουμε με τον τελευταίο δίσκο κέικ.
  2. Βάζουμε το κέικ  στο ψυγείο και το αφήνουμε τουλάχιστον 2 ώρες για να σφίξει. Βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε, διακοσμούμε με ζάχαρη άχνη ή σπόρους ροδιού και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών