15'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
- Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες (χρησιμοποιούμε και τους 3 φακέλους).
- Προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα στα ζυμαρικά.
- Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
- Σκορπίζουμε την παρμεζάνα, περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.