15' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 8

 

 

Διαδικασία

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  4. Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα αδειάζουμε μαζί με το λάδι στα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και το βασιλικό και τα ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  6. Ετοιμάζουμε τη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες (χρησιμοποιούμε και τους 3 φακέλους).
  7. Προσθέτουμε το κασέρι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε την κρέμα στα ζυμαρικά.
  8. Ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο ταψί και στρώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Σε ένα μπρίκι, ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  10. Σκορπίζουμε την παρμεζάνα, περιχύνουμε με το βούτυρο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν στην επιφάνεια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών