Τα τελευταία τρυφερά κολοκυθάκια της σεζόν αξιοποιούνται σε μια γρήγορη μακαρονάδα.
15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε ένα σουρωτήρι βάζουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια και αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε κατά μέρος για 15 λεπτά, για να αποβάλουν τα υγρά τους.
- Όταν έρθει η ώρα να τα χρησιμοποιήσουμε, τα στύβουμε καλά, αλλά όχι πάρα πολύ δυνατά για να μην τα λιώσουμε.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, και τα στραγγίζουμε.
- Τα ρίχνουμε ξανά στην άδεια κατσαρόλα όπου τα βράσαμε, προσθέτουμε το πέστο και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ρίχνουμε το γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και κάνουμε ένα τελικό ανακάτεμα.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Στο ποτήρι: Όταν χρησιμοποιήσετε αυτήν τη σάλτσα στα ζυμαρικά σας, ανοίξτε ένα Sauvignon blanc, μια Μαλαγουζιά, μια Μαντινεία.