Η συνταγή που μαγείρεψε η Νένα Ισμυρνόγλου στο The Ranch.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι , την κανέλα και το ξύσμα.
  2. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση ένα κενό και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό μείγμα βουτύρου και το γάλα με το μέλι.
  3. Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το ξινόγαλο καθώς χτυπάμε.
  5. Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
  6. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
  7. Κρατάμε 140 γρ.
  8. από την φέτα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό μαζί με το κεφαλοτύρι (αν βάλουμε).
  9. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
  10. Παίρνουμε το μισό από το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί.
  11. Το ζεσταίνουμε κάλα στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μισά σουσάμια, αδειάζουμε μέσα τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  12. Πρέπει να έχει ύψος περίπου 2 εκ.
  13. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.
  14. Πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών