Η συνταγή που μαγείρεψε η Νένα Ισμυρνόγλου στο The Ranch.
20'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Διαδικασία
- Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι , την κανέλα και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση ένα κενό και ρίχνουμε τα αυγά, το μισό μείγμα βουτύρου και το γάλα με το μέλι.
- Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Προσθέτουμε το ξινόγαλο καθώς χτυπάμε.
- Μπορεί να μη χρειαστεί όλο.
- Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι.
- Κρατάμε 140 γρ.
- από την φέτα και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στον χυλό μαζί με το κεφαλοτύρι (αν βάλουμε).
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
- Παίρνουμε το μισό από το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου και αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί.
- Το ζεσταίνουμε κάλα στο μάτι της κουζίνας ή στο φούρνο, πασπαλίζουμε με τα μισά σουσάμια, αδειάζουμε μέσα τον χυλό και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Πρέπει να έχει ύψος περίπου 2 εκ.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα βουτύρου.
- Πασπαλίζουμε και με τα υπόλοιπα σουσάμια και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.