20' προετοιμασία
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 20 λεπτά

Υλικά

Διαδικασία

  1. Σ' ένα μπολ «δουλεύουμε» με μια σπάτουλα 125 γρ. βούτυρο μαλακό, να γίνει κρέμα.
  2. Προσθέτουμε 1 κουτ. γλυκού αλάτι, 1 κρόκο αυγού και 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε σιγά σιγά 250 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
  4. Το δουλεύουμε με τα δάχτυλα μαζεύοντάς το σε μπάλα.
  5. Βάζουμε τη ζύμη τυλιγμένη με μεμβράνη στο ψυγείο για 2 ώρες.
  6. Χρησιμοποιούμε τη μισή δόση. Την υπόλοιπη την διατηρούμε στην κατάψυξη για επόμενη χρήση.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών