ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ένα ευγενές στακοβούτυρο

Μια παλαιά οικογενειακή επιχείρηση στα Χανιά, η εταιρεία «Μπαλαντίνος», παρασκευάζει, εκτός από θαυμάσια τυριά και γιαούρτια, ένα φίνο στακοβούτυρο.

16.07.2020| Updated: 22.08.2022
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Ένα ευγενές στακοβούτυρο

Μια παλαιά οικογενειακή επιχείρηση στα Χανιά, η εταιρεία «Μπαλαντίνος», παρασκευάζει, εκτός από θαυμάσια τυριά και γιαούρτια, ένα φίνο στακοβούτυρο.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: Βούτυρο γάλακτος (κλαριφιέ) που παράγεται από την κρέμα αιγοπρόβειου γάλακτος από ζώα ελευθέρας βοσκής. Η γεύση του πλούσια, η υφή του αφράτη και το άρωμά του εξαίσιο.

ΙΣΤΟΡΙΑ: Στο χωριό Θέρισο των Χανίων, η οικογένεια Μπαλαντίνου ανοίγει ένα μικρό τυροκομείο το 1928. Από τα πρώτα προϊόντα τους το πηχτόγαλο και το γιαούρτι. Σήμερα, 92 χρόνια αργότερα, η τέταρτη γενιά συνεχίζει την τυροκόμιση σε υπερσύγχρονες πλέον εγκαταστάσεις. Το γάλα το προμηθεύονται από έμπιστους κτηνοτρόφους της περιοχής.

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ: Σε μεγάλα My market, στα καταστήματα Χαλκιαδάκης κ.α.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:Τ/28210-95.517 και www.balantinos.gr

Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΕΦ: Τέλεια μυρωδιά, διακριτική, αλλά διακριτή και εξαίσια γεύση. Υπέροχο σε αυγά τηγανητά, μακαρόνια, μπεσαμέλ, γλυκά, κουραμπιέδες. Δεν υπάρχει καλύτερο ως άλειμμα σε φύλλο για πίτες, γιατί, εκτός από νόστιμο, κάνει το φύλλο τραγανό. Τέλειο στο ψήσιμο, γιατί αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες. Λίγα λεπτά ζέσταμα φτάνουν για να φανούν όλη η γεύση και τα αρώματά του. Ν.Ι

+ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ:  Κούκις με αμύγδαλα και στακοβούτυρο (!)
Χτυπάμε στο μίξερ 170 γρ. στακοβούτυρο με 440 γρ. ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε 4 αυγά και 5 ml υγρή βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Ανακατεύουμε 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 10 γρ. μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Πλάθουμε κούκις διαμέτρου 5-7 εκ., τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα αλείφουμε με 1 αυγό χτυπημένο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια των κούκις με 60 γρ. ψιλοκομμένο αμύγδαλο και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Νένα Ισμυρνόγλου

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών