ΑΓΟΡΑ

Cacao husk tea: βιώσιμο, ηθικό, χουχουλιάρικο

Ένα βιολογικό ρόφημα από τα κελύφη σπόρων κακάο μας υπενθυμίζει ό,τι στα σκουπίδια μας κρύβονται θησαυροί.  

16.12.2021
Φωτογραφία: Σοφία Παπαστράτη
Cacao husk tea: βιώσιμο, ηθικό, χουχουλιάρικο

Τι είναι λοιπόν το τσάι κακάο; Ένα βιώσιμο προϊόν με σοκολατένια γεύση που διατηρεί τις ευεργετικές ιδιότητες του κακάο, χωρίς να περιέχει θερμίδες. Πρόκειται ουσιαστικά για τα κελύφη των σπόρων κακάο τα οποία απορρίπτονται μετά την επεξεργασία του καρπού για την παραγωγή σοκολάτας, όπου χρησιμοποιείται αποκλειστικά το εσωτερικό μέρος του σπόρου κακάο. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια λοιπόν, αφού τα κελύφη αφενός έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και ήπια τονωτική δράση, ενώ ταυτόχρονα είναι βιώσιμα αφού ελαχιστοποιούν τη σπατάλη, και προέρχονται από κακάο ηθικού εμπορίου.

«Με βασικές μας αρχές την αειφορία και την κυκλική οικονομία, αναγνωρίζουμε έναν διατροφικό θησαυρό στο περίβλημα του σπόρου, με μοναδική γεύση και του δίνουμε μια δεύτερη ζωή. Αφού απολαύσει κανείς το σοκολατένιο ρόφημα, στη συνέχεια μπορεί να ταΐσει τα φυτά του με τα χρησιμοποιημένα μέρη» λένε οι άνθρωποι της Rhoeco, οι οποίοι μετά από πολύμηνη έρευνα και δοκιμές συνεργάστηκαν με μικρής κλίμακας σοκολατοποιούς «που βάζουν την ποιότητα στην πρώτη γραμμή και συμπεριφέρονται στις φλούδες κακάο με την ίδια φροντίδα και αγάπη που διαχειρίζονται τους σπόρους».

Ένα κουταλάκι του τσαγιού σε 170 ml νερό θερμοκρασίας 95°C, και σε 10 λεπτά έχουμε ένα ρόφημα που μοσχοβολά κακάο, αλλά δεν έχει ίχνος από θερμίδες. Είναι χουχουλιάρικο, απολαυστικά χειμωνιάτικο και το βρίσκουμε σε τρεις εκδοχές. Εκτός από το σκέτο, κλασικό ρόφημα με τη σοκολατένια γεύση, υπάρχει επίσης μίγμα με βιολογικά φύλλα μέντας και μίγμα με διάφορα βιολογικά μπαχαρικά όπως κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ και αστεροειδή γλυκάνισο. Μπορείτε αντί για νερό να το βράσετε μέσα σε γάλα, και να το γλυκάνετε με καστανή ζάχαρη, με ζάχαρη καρύδας ή μια γενναία κουταλιά μέλι.

 

Στο eshop της εταιρείας, rhoeco.com. Ενδεικτικά στα καταστήματα Olicatessen, Mimosaorganicare.com, Naturescorner.gr, Madonna upper market (Λ. Θησέως 2, Δροσιά, 2106228300), Exereton (Ι. Κουσκουρα 1, Κέντρο και Στ. Καζαντζίδη 46, Θέρμη, Θεσσαλονίκη, 2310464448). 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών