ΑΓΟΡΑ

Δοκιμάσαμε το φετινό Πρωτόλαδο

Η κυκλοφορία του έξοχου αγουρέλαιου που έγινε θεσμός.

29.01.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Κάθε χρόνο περιμένουμε με ανυπομονησία το Πρωτόλαδο «Στατήρ», το έξοχο αγουρέλαιο του Δημήτρη Πόρτολου. Παράγεται αποκλειστικά από πράσινες ελιές Χαλκιδικής που συγκομίζονται από τα τέλη Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Οκτωβρίου (νωρίτερα από κάθε άλλο λάδι). Το φετινό, που σύμφωνα με τον ιδρυτή και παραγωγό του Δημήτρη Πόρτολου λόγω των ιδιαίτερων κλιματολογικών συνθηκών ήταν και αρκετό σε παραγωγή και φυσικά σε ποιότητα, σε ξελογιάζει: από τα έντονα αρώματα βοτάνων, με νύξεις αγκινάρας, μέχρι τα εντόνως αντιληπτά πικρά και πικάντικά του. Η φρέσκια, αναζωογονητική, πικρούτσικη επίγευση διαρκεί αρκετή ώρα. Δυστυχώς εξαιτίας των μέτρων για τον covid 19, δεν έγινε φέτος δια ζώσης, η καθιερωμένη παρουσίαση – γιορτή του εξαιρετικού αγουρέλαιου. Παρόλα αυτά εμείς μπορούμε να το προμηθευτούμε και να το απολαύσουμε όπως του αξίζει: Λίγες σταγόνες ωμού αγουρελαίου πάνω στα …πάντα, ακόμα και σε σοκολάτα!

Που το βρίσκουμε (ενδεικτικά): Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής, Θανόπουλος, Αγροτική Γωνιά, Nora’s Deli, Ελληνικά Καλούδια κ.α.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών