ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο από την Λήμνο

Μέχρι πρότινος θα ακουγόταν σαν αστείο. Η υπομονή και η επιμονή όμως του Τάσου και της Ρένας Λασκαρίδη νίκησαν και κατόρθωσαν να παράξουν ένα εξαιρετικό …

14.09.2020| Updated: 15.02.2024
Ελαιόλαδο από την Λήμνο

Μέχρι πρότινος θα ακουγόταν σαν αστείο. Η υπομονή και η επιμονή όμως του Τάσου και της Ρένας Λασκαρίδη νίκησαν και κατόρθωσαν να παράξουν ένα εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βιολογικό και ψυχρής έκθλιψης σε έναν τόπο, την Λήμνο που όλοι πίστευαν ότι είναι από δύσκολο έως ακατόρθωτο. Στο μαγευτικό τους κτήμα «Κτήμα Όλον» εξ ου και το όνομα, καλλιεργούν βιολογικά ελιές ποικιλίας Κορωνέικης, τις μαζεύουν με το χέρι και χωρίς καθυστέρηση της ελαιοποιούν στο δικό τους μικρό ελαιοτριβείο. Εξαιρετικός, βιολογικός καρπός, τρυφερό μάζεμα χωρίς καταπόνηση της ελιάς και ελάχιστος χρόνος από το δέντρο στο ελαιοτριβείο ώστε να μην ανεβαίνουν υψηλές θερμοκρασίες καθώς και η ψυχρή έκθλιψη έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό ελαιόλαδο, αρωματικό και γευστικότατο. Το αρωματικό μπουκέτο του είναι πράσινο με το φρεσκοκομμένο γρασίδι και το κοτσάνι ντομάτας να κυριαρχεί και το γευστικό του προφίλ είναι ισορροπημένο με ήπια τα πικάντικα του και έντονη την αίσθηση της φρεσκάδας που αναζωογονεί τον ουρανίσκο.

Κοντιάς Λήμνος, T/22540-51.742, www.ktimaolon.gr. Eνδεικτικά στα καταστήματα: Nora’s deli, Περί Λέσβου, Οlicatessen, Enotica Lemnos κ.α.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών