ΑΓΟΡΑ

Γλάρος: Νόστιμο το αλάτι της Λέσβου

Είναι από τα αλάτια για χάρη των οποίων γράφεις και παραμύθι, όπως εκείνο το παλιό παραμύθι που μιλάει για ένα μακρινό βασίλειο στην Ινδία, όπου η πριγκιποπούλα αγαπούσε τον πατέρα της τόσο πολύ, «σαν το αλάτι».

11.05.2021

Βγαίνει από τις αλυκές του νησιού, με τις ελάχιστες δυνατές επεξεργασίες, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Επειδή δεν περιέχει σταθεροποιητές θα το δείτε να σβολιάζει, καθώς διατηρεί την υγρασία του. Η βιοτεχνία αλατιού του Ιωάννη Χατζηπαρασκευά στο Λισβόρι, επεξεργάζεται το ντόπιο θαλασσινό αλάτι που συλλέγουν από τις πολλές αλυκές της Λέσβου.

Με αυτό οι ντόπιοι παστώνουν τις διάσημες σαρδέλες και τα περίφημα αλίπαστά τους. Είναι νόστιμο και πιάνει ακόμα κι αν προσθέσετε λίγο στο φαγητό. Είναι από τα αλάτια για χάρη των οποίων γράφεις και παραμύθι, όπως εκείνο το παλιό παραμύθι που μιλάει για ένα μακρινό βασίλειο στην Ινδία, όπου η πριγκιποπούλα αγαπούσε τον πατέρα της τόσο πολύ, «σαν το αλάτι».

To βρίσκουμε: Περί Λέσβου, E-Bloko. Περισσότερες πληροφορίες, Τ/22520-71321

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών