ΠΡΟΪOΝΤΑ

H Nένα δοκιμάζει: Ένα εξαίσιο φρέσκο βούτυρο

Οι παραγωγοί των βραβευμένων βοτάνων Corphes αναβαθμίζουν το ελληνικό πρωινό με μια μεγάλη γκάμα από ροφήματα, μέλια, μαρμελάδες και εξαιρετικά βούτυρα.

22.02.2021| Updated: 22.08.2022
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
H Nένα δοκιμάζει: Ένα εξαίσιο φρέσκο βούτυρο

Ταυτότητα προϊόντος: Φρέσκα βούτυρα, το ένα από αιγοπρόβεια κρέμα γάλακτος και το δεύτερο από αγελαδινή. Την κρέμα την προμηθεύονται από έμπιστους κτηνοτρόφους της περιοχής με ζώα ελευθέρας βοσκής. Η γεύση τους πλούσια και μυρωδάτη. Η δε συσκευασία καινοτόμα, σε μπαστούνι χωρισμένο σε ατομικές μερίδες των 20 γρ.

Ιστορία: Ο Χρυσοβαλάντης Κόγιος και ο Αστέριος Γκανάς,οι ιδρυτές της βιολογικής εταιρείας Corphes με τα βότανα και μυρωδικά μεγάλου υψομέτρου, προχώρησαν στην παρασκευή και την τυποποίηση αγνών βουτύρων για τη νέα γκάμα προϊόντων τους για το ελληνικό πρωινό, τα οποία ήδη έχουν προμηθευτεί τα μεγαλύτερα ξενοδοχεία των Αθηνών.

Πού τα βρίσκουμε: Προς το παρόν, κατόπιν παραγγελίας στην εταιρεία.

Πληροφορiες:T/2410-552.220, www.corphes.gr

Η γνώμη της σεφ Νένας Ισμυρνόγλου: «Συγκινήθηκα όταν το δοκίμασα, μου ανακίνησε μνήμες παιδικής ηλικίας, με το γνήσιο άρωμά του και τη γεμάτη γεύση του. Μόνο συγχαρητήρια αξίζουν σε αυτή την εταιρεία. Είναι τέλειο πάνω στο ψωμί, με μαρμελάδα, σε πεϊνιρλί, σε πίτες, σε γλυκά, μακαρόνια, τηγανητά αυγά, με αντζούγιες, με αυγοτάραχο, με… όλα και παντού! »

+ 2 ιδέες – συνταγές

Βούτυρο στο ψωμί (για 6 φέτες): Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε 60 γρ. βούτυρο και, μόλις αρχίζει να αφρίζει και να μυρίζει ωραία, το αδειάζουμε σε μπολ και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Προσθέτουμε άλλα 60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε. Αλείφουμε ζεστές φέτες ψωμί και τις απολαμβάνουμε σκέτες ή μαζί με ζαμπόν.

Στραπατσάδα (για 2-3 μερίδες):  Ζεσταίνουμε 40 γρ. βούτυρο μέχρι να αφρίσει και σοτάρουμε 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, για 2 λεπτά. Ρίχνουμε 6 αυγά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε έως ότου αναμειχθούν. Μαγειρεύουμε τη στραπατσάδα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει. Προσθέτουμε 50 γρ. γραβιέρα χοντροτριμμένη και αφήνουμε για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το τυρί.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ELLA GREEK COOKING ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών