ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μέλια πρώτης διαλογής

Εκλεκτά ελληνικά μέλια, με ιδιαίτερη γεύση, που θα μας μείνουν αξέχαστα. Με αυτά θα μελώσουμε γλυκά, θα συνοδεύσουμε τυριά και θα γλυκάνουμε τα πρωινά μας.

12.01.2021| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Μέλια πρώτης διαλογής

Μέλι Καστανιάς, Apicure

Μελαψό χρώμα, με νουάρ μυρωδιά και πικάντικη γεύση. Λες και δαγκώνεις κάστανο καπνιστό. Ένα μέλι με χαμηλά σάκχαρα, που συλλέγεται από τα δάση με τις καστανιές στη χερσόνησο του Αγίου Όρους. Εκφραστικό σόλο, με μόνο σεκόντο ένα κουτάλι. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 24640-23.789 Στα καταστήματα Ποντιακόν, Direct Market eshop, Apicure e-shop

Μέλι Έλατο Βανίλια Μαινάλου, Αρκαδικό μέλι

Πρωτοκλασάτο, βιολογικό μέλι. Το μοναδικό ελληνικό ΠΟΠ, αποκλειστικά από το δάσος κεφαλληνιακής ελάτης του όρους Μαίναλο. Σπάνιο, με απαράμιλλη, καραμελένια γεύση, με αίσθηση βανίλιας, μικρή συγκέντρωση σακχάρων, ξανθό περλέ χρώμα και παχύρρευστη υφή. Παντρέψτε το με ένα πρώτης τάξεως βούτυρο. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 2710-239.148 Στο e-shop: arkadiko-meli.gr

Μέλι Παλιουριού, Beekeeper Family Papadopoulos

Limited edition, μονοποικιλιακό, από παλιούρι που φυτρώνει στα βουνά της Σιάτιστας. Ένα μέλι με άνω του 80% περιεκτικότητα σε γυρεόκοκκους παλιουριού. Κεχριμπαρένιο, λεπτόρρευστο, πικάντικο και φρουτώδες. Εδώ και έναν μήνα διαθέτει και βιολογική πιστοποίηση. Απολαύστε το σε ένα ποτήρι ζεστό γάλα, στο τσάι, σε ξεροψημένο ψωμί με μια τσιμπιά χοντρό αλάτι. Ν. Μ.

Τηλ. παραγωγού: 6936-992.142 Olicatessen, Τα Παραδοσιακά, Εδώδιμον

Μέλι Χαρουπιάς, Korys

Βιολογικό, από χαρουπιές στις παραθαλάσσιες περιοχές Αργολίδας και Λακωνίας. Ίσως το πιο ιδιαίτερο μέλι που έχω δοκιμάσει. Όταν ανοίγεις το καπάκι, βγαίνουν έντονες νότες καφέ, γλυκά μπαχαρικά και καπνιστά αρώματα. Στη γεύση είναι διακριτικά πικάντικο. Έχει χαρακτήρα γαστρονομικό, μην το χαραμίσετε σε μαγειρικές και γλυκά. Απολαύστε το ως έχει. Ν. Δ. 

Τηλ. παραγωγού:  6977-992.442   My Greek Taste e-shop, Κάβα Νέκταρ, Delizioso, Ξηροί καρποί Γεωργούσης


Μέλι Ελάτης ορεινής Ευρυτανίας, Nomad

Παράγεται στις πλαγιές της νότιας Ευρυτανίας, που μοιάζουν βαμμένες στο χρώμα του έλατου. Μέσα στα πυκνά δάση τρυγάνε την άνοιξη οι μέλισσες των νομάδων μελισσοκόμων και δίνουν ατόφιο ένα βιολογικό προϊόν διαυγές, με κομψά αρώματα και μετρίως γλυκό. Αγαπάει τις απαλές γραβιέρες. Ν. Δ. 

Τηλ. παραγωγού: 6944-836488  Nomad Honey e-shop, Valenio Coffee Vibes


Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών