ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τα σύνεργα της ντοματοσαλάτας

Η εθνική μας σαλάτα με το αναγνωρίσιμο brand name «χωριάτικη» πρέπει να έχει και διαλεγμένα υλικά προκειμένου να φτάσει στο γευστικό της απόγειο.

14.09.2020| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Γιάννης Βασταρδής / Snap Studio
Τα σύνεργα της ντοματοσαλάτας

Συνθέτουμε τη σαλάτα μας με διαλεχτές πρώτες ύλες απο Έλληνες παραγωγούς.

Ελιές Μάκρης και Ελαιόλαδο Full Moon Harvest, Konos, Κτήμα Μιχελή

Ολόγευστες και σαρκώδεις ελιές Μάκρης φυσικής ζύμωσης στην άρμη, κι ένα εκλεκτό ελαιόλαδο νυχτερινής συγκομιδής, κατά τη διάρκεια της πανσελήνου του Οκτωβρίου. Γλυκόπιοτο λάδι, μοσχοβολά βότανα, μαργαρίτα, κατιφέ και χαμομήλι.

Στο e-shop Konoshill

Αγουρέλαιο Thallon

Αγουρόλαδο από χοντροελιά Χαλκιδικής εξαιρετικά ισορροπημένο, με τσαγανό, και με εξίσου έντονο φρουτώδες, πικρό και πικάντικο. Γρασίδι, πιπέρι, ντομάτα και χόρτα, σε ένα σπαρταριστό λάδι που αναδεικνύει την ποικιλία Χαλκιδικής.

Nomee Foods, Nora’s deli

Ξίδι βαλσάμικο, Terra Creta

Από την παραδοσιακή κρητική ποικιλία Ρωμαίικο, χωρίς θειώδη και ζάχαρη, παράγεται στην Κρήτη αυτό το πικάντικο ξίδι. Η γλύκα, η τόλμη, το βάθος και η νοστιμάδα του οφείλονται στις αποξηραμένες στη σκιά, μαύρες σταφίδες που προστίθενται στο ξίδι, καθώς και στην εξάμηνη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια.

Θανόπουλος, Ergon Foods

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧωριάτικη σαλάτα με μαυροκούκι και σουμάκ

Φέτα ελαφριά, Μίχου Δορκάδος

Τραγανή, γαλατένια γεύση με βάθος, ισορροπημένη σε οξύτητα και αρμύρα, με απαλά βοτανικά αρώματα. Ένα έξοχο αιγοπρόβειο τυρί, με λιγότερα λιπαρά αλλά πολύ πλούσια γεύση. Εξίσου ενδιαφέρον και ταιριαστό για την ντοματοσαλάτα είναι και το κατσικίσιο τυρί τους.

Nomee Foods, Παντοπωλείο Μαυρίδης (Βενιζέλου Ελευθερίου 38, Συκιές, Τ/23130-44.244, Θεσσαλονίκη), Παραδοσιακό Παντοπωλείο (Κασσάνδρου 37, Άνω Πόλη, 2310284386)

Βιολογικό παξιμάδι βρώμης, Φούρνος Ντουρουντούς

Ζυμώνονται με 100% αλεύρι βρώμης ολικής αλέσεως, βιολογικής γεωργίας, με προζύμι σταρένιο και μαγιά, χωρίς προσθήκη αλατιού. Έχουν συμπυκνωμένη, ελαφροκαβουρδισμένη γεύση. Φοβερή παραδοσιακή συνταγή από τα Σφακιά της Κρήτης.

Θανόπουλος, Green House Bio, Ελληνικά Καλούδια

Βιολογική ρίγανη Adam Village

Καλοδιαλεγμένα μυρωδικά βότανα με δυνατά αρώματα σπό πιστοποιημένους μικρούς βιοκαλλιεργητές από τα Γρεβενά, τη Θεσπρωτία, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και τη Σάμο. Μαζί οι γλυκές ντομάτες κι η μοσχοβολιστή ρίγανη φέρνουν το καλοκαίρι στο πιάτο.

Wise Greece, Greece and Grapes, Ελιξήριο μπαχαρικά

Αλάτι Κυθήρων Αστάρτη, Tzortzopoulos Estate

Μαζεμένο με το χέρι από τα άγρια βράχια των Κυθήρων. Σε περιορισμένες ποσότητες, νόστιμο, ανεπεξέργαστο και γεμάτο μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Φουλ ιωδιούχα γεύση με αληθινή ουσία.

Yolenis, Αρισμαρί και Μέλι

Κρίταμος σε άρμη, Promithion

Υπέροχα τραγανός κρίταμος συριανός, καλλιεργημένος βιολογικά από την Έλενα Συργανίδου, με την επίβλεψη της γεωπόνου μητέρας της, Κικής Κωνσταντινίδου, στο χωράφι τους στον Φοίνικα. Γλυκόπικρη και πικάντικη νοστιμιά, που κολακεύει τη ντοματοσαλάτα. Πολύ ενδιαφέρον έχει και το πέστο κρίταμου με καρύδι, ελαφρώς καρυκευμένο.

Οπώρειο, Βιολογικό Χωριό

Στο κατάστημα Olicatessen στη Θεσσαλονίκη βρίσκουμε όλα τα προϊόντα και τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως για τη βοήθεια.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών