ΑΓΟΡΑ

Στα ασιατικά μίνι μάρκετ των Αμπελοκήπων για μότσι, σότζου και άλλες νοστιμιές

Περάσαμε μια βόλτα από τα ασιατικά καταστήματα στη γειτονιά των Αμπελοκήπων και γυρίσαμε σπίτι με γεμάτες τσάντες.

03.12.2021
Στα ασιατικά μίνι μάρκετ των Αμπελοκήπων για μότσι, σότζου και άλλες νοστιμιές

Σας άνοιξε η όρεξη για μοσχομυριστό ταϊλανδέζικο κάρι; Προσπαθείτε να γίνετε sushi masters και ψάχνετε τα κατάλληλα υλικά; Θέλετε να ξεδιψάσετε πίνοντας σόδα με λίτσι ή να ικανοποιήσετε τη λιγούρα για γλυκό με μότσι γεμιστά με παγωτό; Προτείνουμε μια βόλτα από τα ασιατικά μίνι μάρκετ για να βρείτε ό, τι ζητάτε και ακόμα περισσότερα. 

Pacific Food Market

Τον Δεκέμβριο του 2010 άνοιξαν το μίνι μάρκετ τους, δυο βήματα από το μετρό της Πανόρμου, ο κύριος Γιάννης παρέα με τη σύζυγό του, Άναμπελ που ήρθε στην Αθήνα από τις Φιλιππίνες. Πλάι στα είδη πρώτης ανάγκης, στα ράφια του Pacific κρύβονται διάφοροι θησαυροί, συσκευασμένα προϊόντα απ’ όλη την Ασία. Μεταξύ άλλων βρήκαμε φιλιππινέζικες πίκλες λαχανικών, ποικιλία από ρύζια, πάστες για ταϊλανδέζικα κάρι, πολύχρωμες πέρλες ταπιόκας για bubble tea, κίμτσι, κορεάτικη πάστα gochujang. Στα ψυγεία τους, φύλλα wonton, spring rolls, όπως και gyoza, ντάμπλινγκς και samosas, έτοιμα για μαγείρεμα. Από την ευρεία γκάμα νούντλς ξεχωρίσαμε τα ιαπωνικά shirataki (που σημαίνει λευκός καταρράκτης). Τα διάφανα ζελατινώδη νουντλς είναι φτιαγμένα από ρίζα konjak και 97% νερό. Έχουν και ένα μικρό τμήμα με φρέσκα λαχανικά και ρίζες όπως γλυκοπατάτες και taro. 

Λακωνίας 25, Αμπελόκηποι, Τ/210-69.84.555

Zerva Asian Mini Market

Το μικρούλι Zerva βρίσκεται πάνω στη Κηφισίας και μέσα σε δύο στενούς διαδρόμους, που ίσα χωράει να περάσει ένα άτομο, φιλοξενεί όλα τα προηγούμενα και ακόμα πιο πολλά. Από το πεζοδρόμιο ξεκινούν να απλώνονται τα ωραία του. Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ψωμιά και κατεψυγμένα προϊόντα, σάλτσες, είδη ζαχαροπλαστικής. Στο ψυγείο της γωνίας βρίσκουμε παγωμένες τζιτζιμπίρες και αναψυκτικά με τροπικά φρούτα: μάνγκο, καρύδα αλλά και με ταμάρινδο ή καλαμανσί (η γεύση του: μεταξύ μανταρινιού και μοσχολέμονου). Στο επόμενο τα οπωροκηπευτικά-ασιατικά και μη. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις baby μελιτζάνες, το μποκ τσόι, τις κόκκινες και πράσινες ταιλανδέζικες πιπεριές τσίλι και το sweetsop (φρούτο με γλυκιά, κρεμώδη σάρκα). Στα συν του καταστήματος και τα δυσεύρετα ψωμάκια σαν το hopia baboy από τις Φιλιππίνες που φτιάχνεται από συνδυασμό δύο διαφορετικών ζυμαριών. Αναζητήστε και το ube halaya, μια πάστα από μωβ γιαμ, ζάχαρη και ζαχαρούχο γάλα. Μπορείτε να την απλώσετε σε ψωμί ή να εκμεταλλευτείτε το έντονο μωβ χρώμα της για εντυπωσιακά κέικ και άλλους ζαχαροπλαστικούς πειραματισμούς.  

Κηφισίας 55, Αμπελόκηποι

Salamat

Φρεσκαρισμένο και με τα ράφια του να έχουν εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες ασιατικές νοστιμιές βρήκαμε το Salamat. Ξεχωριστό τμήμα του καταστήματος έχει αφιερωθεί τον τελευταίο καιρό στα προϊόντα απ’ τη Κορέα, η δημοφιλία των οποίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα (έχουν βάλει το χεράκι τους σ’ αυτό και οι υπερεπιτυχημένες κορεάτικες σειρές και ταινίες). Πρώτα σε ζήτηση τα rice cakes και το σότζου (διάφανο αλκοολούχο ποτό από σιτηρά) που εμφανίζονται σε επεισόδια του Squid Game. «Όλοι θέλουν να τα δοκιμάσουν μετά τη σειρά» λέει η νεαρή υπάλληλος που ξέρει καλά όλη τη γκάμα του Salamat και θα σας καθοδηγήσει σχετικά με ό, τι χρειαστείτε.

Εξαιρετικής ποιότητας σόγια και ρύζι για σούσι, νιφάδες παλαμίδας ή αλλιώς katsuobushi, φασολάκια ενταμάμε είναι λίγα μόνο από τα τρόφιμα που εντοπίσαμε. Τέλος, έχουν και μεγάλη ποικιλία από mochi (το εθιστικά κολλώδες γλυκάκι από αλεύρι ρυζιού) γεμιστά και με παγωτό. 

Κορινθίας 24, Αμπελόκηποι, T/210-77.96.766

Gurunanak

Ο κύριος Singh από τη Ταϊλάνδη μένει τα τελευταία είκοσι χρόνια στην Αθήνα. Το Gurunanak είναι φρέσκο, το άνοιξε πριν λίγους μόνο μήνες και, σύμφωνα με τον ίδιο, θέλει ακόμα λίγη δουλειά για να γεμίσει. Παρόλα αυτά τη μέρα που περάσαμε από την οδό Δασκαλάκη μας φάνηκε φουλ.

Στα ψηλά ράφια, σε στυλ αποθήκης, είδαμε ένα σωρό πράγματα από το Βιετνάμ, την Ταϊλάνδη, τις Φιλιππίνες, τη Κίνα, την Ινδία, αλλά και λίγα προϊόντα από αραβικές χώρες.  Ψωνίσαμε αναψυκτικά με λίτσι, γάλα καρύδας, κατεψυγμένα φύλλα μπανάνας. Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν και τα τραγανά σνακ-από τσιπς λαχανικών μέχρι κράκερ ψαριού. Αν ψάχνετε χαριτωμένα πλαστικά και τσίγκινα σκεύη θα τα βρείτε επίσης εδώ. 

Δασκαλάκη 22, Αμπελόκηποι, Τ/216-00.25.931

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών