Τα μπισκότα ήταν ξηρά τροφή για στρατιώτες Το άρωµα, η γεύση και το µέγεθος των γλυκών αυτών αρτοπαρασκευασµάτων, τα καθιστούν από τις πιο λατρεµένες λιχουδιές, µικρών και µεγάλων.
Με αφορμή ένα φεστιβάλ Προβληματισμός και σκέψεις για το μέλλον της ελληνικής παραγωγής και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Μαγειρική στο κόκκινο Η Εύη Βουτσινά γράφει για τα... οικογενειακά του πιο δημοφιλούς λαχανικού του καλοκαιριού.
Και όμως, τα βλίτα… Τα ταπεινά βλίτα μπορούν στα χέρια άξιων μαγείρων να γίνουν ένας ακόμη πρεσβευτής μιας μεσογειακής μαγειρικής κουλτούρας, που χωρίς ξιπασιά τιμά την τροφή και τον άνθρωπο.
Κόκκινες, ζουμερές φράουλες Η «χαμαικέρασος», όπως είναι το ελληνικό όνομα της φράουλας, είναι ίσως το πιο αγαπημένο φρούτο όλης της χρονιάς. Η Εύη Βουτσινά εξηγεί τους λόγους.
Γείτονες με γούστο Οι Ιταλοί περιφρούρησαν με τρόπο υποδειγματικό την γαστρονομική τους παράδοση. Εμείς;
Γείτονες με γούστο Οι Ιταλοί περιφρούρησαν με τρόπο υποδειγματικό την γαστρονομική τους παράδοση. Εμείς;
Οι αρχαίοι «λάτρευαν» τα αλίπαστα Ο Γιάννης Λεμονής γράφει για τα αλίπαστα των αρχαίων ημών προγόνων.
Και γρήγορα, και νόστιμα Η καλή μαγειρική δεν θέλει (πάντα) χρόνο, αλλά μεράκι και ένα καλά οργανωμένο τροφοντούλαπο...
Ο θησαυρός του ελάχιστου Μήπως είναι μια ευκαιρία, η βαθιά κρίση στην οποία ρίξαμε την πατρίδα, να μας γυρίσει πίσω στους θησαυρούς του γαστρονομικού μας πολιτισμού;
O tempora, o mores Η συγγραφέας και μαγείρισσα Εύη Βουτσινά γράφει για τη διαπαιδαγώγηση στο φλέγον ζήτημα της διατροφής.