10 πράγματα που θέλω να αφήσω πίσω μου από τη δεκαετία που πέρασε

  1. Τα λουλούδια πάνω στα φαγητά, γλυκά κ.λπ.
  2. Τους αφρούς στα πιάτα… Λυσσάξατε πια.
  3. Τις μόδες, όπως γειτονιές γεμάτες σουβλατζίδικα.
  4. Το frozen yogurt.
  5. Την υπερκατανάλωση.
  6. Τον μουσακά το καταχείμωνο. Ας φάνε φασολάδα ή πίτα οι ξένοι.
  7. Την αντίληψη της αρπαχτής στο χώρο των εστιατορίων.
  8. Επιτέλους, όχι άλλα σιτεμένα κρέατα κι άλλοι ειδικοί μούφα.
  9. Τη στέβια.
  10. Τα άπαντα της καρύδας.

10 πράγματα που θέλω να κρατήσω ή να συμβούν τη δεκαετία που έρχετα

  1. Τα μπαχαρικά που μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης.
  2. Το comfort food.
  3. Την τάση προς πιο υγιεινή διατροφή.
  4. Την επιστροφή στις ρίζες μας μέσω των τοπικών συνταγών.
  5. Το καλό ελληνικό πρωινό σε αρκετά ξενοδοχεία.
  6. Τα καλά μαγειρεία με φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.
  7. Την επιστροφή στον καλό καφέ.
  8. Το «zero food waste», να γίνει το απόλυτο σύνθημα για τη νέα δεκαετία.
  9. Η γαστρονομία μας να αποκτήσει πιο σαφή ταυτότητα και να αποτελέσει όπλο στα χέρια του τουρισμού.
  10. Περισσότερες ενσυνείδητες προσπάθειες στο χώρο της παραγωγής.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών