10 πράγματα που θέλω να αφήσω πίσω μου από τη δεκαετία που πέρασε
- Τα λουλούδια πάνω στα φαγητά, γλυκά κ.λπ.
- Τους αφρούς στα πιάτα… Λυσσάξατε πια.
- Τις μόδες, όπως γειτονιές γεμάτες σουβλατζίδικα.
- Το frozen yogurt.
- Την υπερκατανάλωση.
- Τον μουσακά το καταχείμωνο. Ας φάνε φασολάδα ή πίτα οι ξένοι.
- Την αντίληψη της αρπαχτής στο χώρο των εστιατορίων.
- Επιτέλους, όχι άλλα σιτεμένα κρέατα κι άλλοι ειδικοί μούφα.
- Τη στέβια.
- Τα άπαντα της καρύδας.
10 πράγματα που θέλω να κρατήσω ή να συμβούν τη δεκαετία που έρχετα
- Τα μπαχαρικά που μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι της γεύσης.
- Το comfort food.
- Την τάση προς πιο υγιεινή διατροφή.
- Την επιστροφή στις ρίζες μας μέσω των τοπικών συνταγών.
- Το καλό ελληνικό πρωινό σε αρκετά ξενοδοχεία.
- Τα καλά μαγειρεία με φρεσκομαγειρεμένο σπιτικό φαγητό.
- Την επιστροφή στον καλό καφέ.
- Το «zero food waste», να γίνει το απόλυτο σύνθημα για τη νέα δεκαετία.
- Η γαστρονομία μας να αποκτήσει πιο σαφή ταυτότητα και να αποτελέσει όπλο στα χέρια του τουρισμού.
- Περισσότερες ενσυνείδητες προσπάθειες στο χώρο της παραγωγής.