Η φράουλα, με την πολύ ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση της, είναι η βασίλισσα των ανοιξιάτικων φρούτων. Υπάρχει όμως ένας μύθος σχετικά με το μέγεθός της. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι οι μεγάλες φράουλες είναι πάντα προϊόν πολλών εφαρμογών λιπάνσεων και φυτοφαρμάκων. Αυτό είναι εν μέρει αλήθεια, αλλά όχι εντελώς. Από τον χειμώνα, που τα μεγέθη είναι μικρά, προς την άνοιξη η φύση κάνει ένα άλμα ανάπτυξης, το οποίο ακολουθούν όλοι οι οργανισμοί. Έτσι και στις φράουλες, μόλις ανέβει η θερμοκρασία και η παραγωγή είναι ζωηρή, οι καρποί μπορούν να μεγαλώσουν εντυπωσιακά. Ένας απλός τρόπος να καταλάβει κάποιος αν οι φράουλες που πρόκειται να αγοράσει είναι πολύ «πιεσμένες» από λιπάσματα είναι ο εξής: Ζητάμε να δοκιμάσουμε και δαγκώνουμε ακριβώς στη μέση του φρούτου. Αν στο κέντρο υπάρχει μεγάλο κενό, είναι δείγμα ότι έχει μεγαλώσει πολύ απότομα και δεν πρόλαβε το φυτό να γεμίσει τον καρπό του. Για να έχει μεγαλώσει φυσιολογικά, πρέπει το κενό να είναι μικρό ή, ακόμα καλύτερα, να μην υπάρχει καθόλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦράουλα: 32 ολόγλυκες συνταγές με την κόκκινη βασίλισσα της άνοιξηςΦράουλα: 32 ολόγλυκες συνταγές με την κόκκινη βασίλισσα της άνοιξης

Επίσης, όταν θέλουμε να διατηρήσουμε φράουλες στη συντήρηση, καλό είναι να μην τις πλένουμε. Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο. Ένα άλλο τρικ διατήρησης είναι, όπου υπάρχει δυνατότητα, αμέσως μόλις κοπεί, να μπει σε ψύξη 1° C. Όσο γρηγορότερα κρυώσει τόσο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής έχει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT