Αυτές τις μέρες και μέχρι τις 11 του μήνα πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Cretan Palace Resort, στο Ρέθυμνο, το πρώτο διεθνές βιωματικό συνέδριο του Κέντρου Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία, που ιδρύθηκε τον περασμένο Μάιο, με τίτλο Cretan Lifestyle: Mediterranean Tradition & Modern Applications.
Μεταξύ των ομιλητών είναι και οι Greg Drescher, επικεφαλής Στρατηγικών Πρωτοβουλιών του Ινστιτούτου Μαγειρικής της Αμερικής (Culinary Institute of America), Phil Kafarakis, Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κατασκευαστών Υπηρεσιών Τροφίμων (IFMA), Ken Toon, επικεφαλής του επισιτιστικού τμήματος του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης και Rafi Taherian, επικεφαλής του επισιτιστικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Γέιλ, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα την επιτυχή προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.
«Όραμα του Κέντρου Αριστείας είναι η προώθηση του υγιεινού τρόπου ζωής, με την κρητική παράδοση ως πρότυπο. Με τις εκδηλώσεις μας θέλουμε να υποστηρίξουμε τα γνήσια ελληνικά προϊόντα και τον τουρισμό στην πατρίδα μας. Στο συνέδριο λαμβάνουν μέρος γιατροί, διατροφολόγοι αλλά και άνθρωποι από τον χώρο της γαστρονομίας και των επιχειρήσεων, καθώς και όσοι θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα την Κρήτη», αναφέρει σχετικά ο δρ Στέφανος Κάλης, καθηγητής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ και ιδρυτής του Κέντρου.
7-11 Νοεμβρίου στο Cretan Palace Resort, στο Ρέθυμνο (mediterraneanhealth.org).