ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tanpopo: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανοίγει καινούργιο ραμενάδικο

«Mια καντίνα η οποία σερβίρει τίμιο και καυτό ράμεν»: έτσι περιγράφει ο ίδιος το νέο μαγαζί  που ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας.

03.02.2023| Updated: 07.02.2023
Tanpopo: Ο Σωτήρης Κοντιζάς ανοίγει καινούργιο ραμενάδικο

Καιρό είχε στο νου του να κάνει ένα ραμενάδικο ο Σωτήρης Κοντιζάς. Εκείνα τα νουντλς με καπνιστό μπέικον, λαχανίδα, σπανάκι κι αυγό που δοκιμάσαμε τον καιρό της καραντίνας παραγγέλνοντας το DIY Kit του P.S. Luncheon, δεν ήρθαν τυχαία. Πρώτον, γιατί ο ίδιος μεγαλώνοντας έφαγε πολλά ράμεν, και instant ramen, που είναι μια εύκολη λύση για τους Ιάπωνες. Δεύτερον, γιατί έχει σε περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη του το βιβλίο Momofuku του David Chang, ο οποίος άλλαξε την εικόνα της ιαπωνικής σούπας της θαλπωρής, που με τις διάφορες παραλλαγές της, είναι κομμάτι της λαϊκής γαστρονομίας της χώρας, και συνέβαλε στο να γίνει aμερικάνικο/παγκόσμιο trend.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡάμεν, η ιαπωνική σούπα της θαλπωρήςΡάμεν, η ιαπωνική σούπα της θαλπωρήςΤο ‘πε και το έκανε ο σεφ και κριτης του Masterchef, που έρχεται να μας γνωρίσει μια «καντίνα», όπως περιγράφει το Tanpopo, το νέο μαγαζί της ομάδας του Nolan, του Proveleggios και του Sweet Nolan, στο ισόγειο του κτιρίου στη γωνία της Ευριπίδου με την Αριστείδου, απέναντι από την πλατεία Αγίων Θεοδώρων. Ξεκινώντας από την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου θα σερβίρει «με αμεσότητα τίμιο και καυτό ramen» καθημερινά, εκτός Κυριακής, από τις14.00 έως τις 19.00. Οι μισές θέσεις θα είναι με κρατήσεις και για τις άλλες μισές θα περιμένεις τη σειρά σου.

Αλλά γιατί Tanpopo; H απάντηση περιέχει (και πάλι) ramen. Είναι το φυτό ταραξάκος στα γιαπωνέζικα, είναι όμως κι ό ο τίτλος μιας καλτ ιαπωνικής ταινίας του 1985. Μια κωμωδίας που αντλεί στοιχεία από φιλμ νουάρ, γκαγκστερικές ταινίες και γουέστερν, για να πει την ιστορία μιας νεαρής μητέρα που μαθαίνει από έναν οδηγό φορτηγού πώς να φτιάχνει το τέλειο ράμεν, απαραίτητο για να σώσει τη μαγειρική τιμή της και το μαγαζάκι της από τον απειλητικό ανταγωνισμό. Στην προκειμένη η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται καυτό. Όπως πρέπει να τρώγεται ένα ράμεν δηλαδή.

Αριστείδου 1, Αθήνα, Τ/210-70.00.252

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών