ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το κορυφαίο εστιατόριο του Μόντρεαλ, τελικά, δεν υπάρχει

Το Le Nouveau Duluth ήταν το κορυφαίο εστιατόριο του Μόντρεαλ, σύμφωνα με το Tripadvisor. Μέχρι που αποδείχθηκε ότι, κυριολεκτικά, δεν υπάρχει.

03.02.2023
Το κορυφαίο εστιατόριο του Μόντρεαλ, τελικά, δεν υπάρχει

Το Le Nouveau Duluth ήταν μέχρι πρόσφατα το καλύτερο εστιατόριο του Μόντρεαλ, σύμφωνα με το Tripadvisor. Τώρα, αφού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά μια καλοστημένη απάτη, οι προβληματισμοί σχετικά με τις online κριτικές έρχονται ξανά στην επιφάνεια.

Μια καλοστημένη απάτη με ένα εστιατόριο – φάντασμα είχε αποτέλεσμα το Tripadvisor να βρεθεί εκτεθειμένο. Στο εστιατόριο Le Nouveau Duluth, στο Μόντρεαλ του Καναδά, θα δυσκολευτείς πολύ να βρεις ελεύθερο τραπέζι και ακόμη περισσότερο να δοκιμάσεις την τοπική κουζίνα. Ο λόγος είναι απλός: το εστιατόριο στην πραγματικότητα δεν υπάρχει!

Κι όμως, το Le Nouveau Duluth μέχρι πρόσφατα ήταν πρώτο σε βαθμολογία στο Tripadvisor ανάμεσα στα 3.678 εστιατόρια της πόλης. Ωστόσο, έρευνα του CBC News αποκάλυψε πως το εστιατόριο -και οι 85 κριτικές του- είναι εντελώς fake, καθώς το εστιατόριο δεν υπάρχει. Μετά την έρευνα, οι φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί στο Tripadvisor διαγράφηκαν.

Η συγκεκριμένη απάτη είναι μια απόδειξη για το πώς μπορούν οι καλές κριτικές να χειραγωγήσουν τους ανθρώπους, καθώς, ουσιαστικά, αρκετοί έψαξαν να βρουν ένα εστιατόριο-φάντασμα.

Επίσης οι δεκάδες υπηρεσίες που «προσέφερε» το Le Nouveau Duluth δεν προκάλεσαν τις υποψίες των χρηστών. Ειδικότερα, το εστιατόριο υποτίθεται πως βρισκόταν κοντά σε παραλία, προσέφερε υπηρεσία πάρκινγκ και μπουφέ, καθώς και δωμάτια για ιδιωτικό δείπνο. Επίσης είχε ζωντανή μουσική, παιδική χαρά, αλλά και δυνατότητα drive through.

Το εν λόγω περιστατικό άνοιξε τη συζήτηση σχετικά με το κατά πόσον οι υπηρεσίες, όπως το Tripadvisor, ελέγχουν όσα μαγαζιά εμφανίζονται στην πλατφόρμα τους. Στην περίπτωση του εστιατορίου στο Μόντρεαλ, η ψεύτικη καταχώρηση παρέμεινε για αρκετό καιρό στην πλατφόρμα.

Από την πλευρά του, το Tripadvisor ανέφερε πως οι καταχωρήσεις – συμπεριλαμβανομένων των κριτικών και των φωτογραφιών που σχετίζονται με το εστιατόριο- είναι πλέον ανενεργές».

Πηγή: Καθημερινή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς θα τρώμε το 2023: κοκτέιλ με στρείδια, ζελέ και ube στο τραπέζι μαςΠώς θα τρώμε το 2023: κοκτέιλ με στρείδια, ζελέ και ube στο τραπέζι μας

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών