ΕΞΟΔΟΣ

30 μπίρες από όλο το Αιγαίο μαζεύτηκαν σε μια αυλή στη Σαντορίνη

Το Αssyrtico έστησε ένα Beer Garden στα Φηρά και συγκέντρωσε ελληνικές μπίρες από τα κυκλαδονήσια μέχρι τη Σαμοθράκη ή την Κρήτη.

01.08.2022
30 μπίρες από όλο το Αιγαίο μαζεύτηκαν σε μια αυλή στη Σαντορίνη

Η άνθιση της craft μπίρας είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο με μεγάλη δυναμική. Κι η ελληνική σκηνή, όμως, εξελίσσεται με βήμα γοργό. Βλέπουμε συνεχώς νέα προϊόντα. Με τη ντόπια παραγωγή να έχει πολλά κι ενδιαφέροντα να επιδείξει, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ σε τουριστικούς προορισμούς που εντάσσουν ντόπιες ετικέτες στις προτάσεις τους αρχίζουν σιγά-σιγά να πληθαίνουν. Στο καφέ-σνακ μπαρ Assyrtico στη Σαντορίνη μπορεί κανείς να καθίσει από το πρωί για έναν εσπρέσο, ένα παγωτό ή πιο αργά για ένα ποτήρι κρασί ή μια μπίρα. Αλλά λίγο πιο πέρα θα βρει… πολλές. Σ’ ένα κομμάτι της αυλής του παλιού σπιτιού των Φηρών που το φιλοξενεί διαμορφώθηκε πρόσφατα ένα Beer Garden, η λίστα του οποίου εστιάζει σε ετικέτες δεμένες με νησιά του Αιγαίου. Στα τραπέζια γύρω από τις φυστικιές και τις ελιές κυκλοφορούν μπίρες διαφορετικών τύπων και γευστικών και αρωματικών προφίλ, που καρφώνουν το σημαιάκι τους στο μπλε του χάρτη, εκπροσωπώντας το αιγαιοπελαγίτικο κομμάτι της ελληνικής μικροζυθοποιίας. Από ό,τι λένε οι δημιουργοί του, Λία Παπαδέα και Γιάννης Δημητρίου, λειτουργεί μόλις δύο εβδομάδες, αλλά δείχνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων επισκεπτών το ανακαλύπτουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ5 saison για τη θερινή σεζόν5 ελληνικές saison μπίρες που θα δροσίσουν το καλοκαίρι μας

Οι μπίρες που προτείνουν είναι τριάντα. Lager, pilsner, pale ale, IPA, stout…  Ο κατάλογος αναμενόμενα ξεκινάει με τα «γαϊδουράκια» της Donkey, της ζυθοποιίας Σαντορίνης, που πρώτη παρήγαγε μπίρες στο νησί, στον παραδοσιακό οικισμό της Μέσα Γωνιάς, και κάποιες ετικέτες της ζυθοποίας Φτέλος, που άνοιξε πέρυσι σε έναν σύγχρονο χώρο στον Καρτεράδο. Υπάρχουν κι άλλες επιλογές από τις Κυκλάδες, όπως η παριανή 56 Ιsles, που πήρε το όνομά της τα 56 μικρά και μεγάλα κυκλάδονήσια, η Katsika που είναι συνδεδεμένη με τη Φολέγανδρο, η Iκαριώτισσα, η Νήσος από την Τήνο κι η Syra -αναφορά στη Σύρο, όπως υπάρχουν και μπίρες από άλλα νησιά του Αιγαίου, από τον βορρά μέχρι τον νότο. Η μικρής παραγωγής Φονιάς από τη Σαμοθράκη, η Nissiopi και Sedusa της Sigri Brewery, που παίρνουν το όνομά τους από τα δυο νησάκια απέναντι από τη Λέσβο, η καπνιστή BBQ και η ιδιαίτερη Whit με μαστίχα της Chios Brewery, η Vap από τη Ρόδο… Η Κρήτη δίνει κι εκείνη το «παρών» με τη Νotos brewery και την Σόλο, μια μικροζυθοποιία που αγαπά ιδιαίτερα τους πειραματισμούς.

Assyrtico Beer Garden, Φηρά, Τ/2286022463. Ωράριο λειτουργίας: 13.00-1.00

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT