ΕΞΟΔΟΣ

Check in σε 8 νόστιμα design hotels

Μικρά και λίγο μεγαλύτερα, καλόγουστα ξενοδοχεία της πόλης, προορισμοί και ορμητήρια ή και απλές στάσεις των foodies της Αθήνας.

28.12.2021
Check in σε 8 νόστιμα design hotels

Για πολλά χρόνια οι ξενοδοχειακές επιλογές με γαστρονομικό ενδιαφέρον ήταν ισχνές και, κυρίως, οικονομικά δυσπρόσιτες για τους επισκέπτες της χώρας που δεν είχαν την πολυτέλεια να διαθέσουν μια μικρή περιουσία για ακριβά ξενοδοχεία, όπως η Μεγάλη Βρεταννία, το Hilton, το King George, το Grand Resort Lagonissi, το Intercontinental, το The Margi. Τώρα, η πόλη έχει γεμίσει με δεκάδες design και boutique hotels, πολλά εκ των οποίων προσέχουν τα πρωινά τους και δημιουργούν μικρές ή μεγάλες αφορμές για να μπουν στο στόχαστρο των foodies που ταξιδεύουν στην Αθήνα, για να χαρούν την ίδια και τη γαστρονομική σκηνή της. Ιδού μερικές ιδέες για να ευχαριστηθούμε ένα περιποιημένο γεύμα κι ένα ωραίο ποτάκι πριν τον ύπνο, αλλά και ένα πρωινό με τα όλα του με το καλημέρα σας. Ραντεβού σε feelgood ταράτσες και λόμπι. Με, αλλά και χωρίς checkin.

 

Η καλή μέρα από το πρωινό του New Hotel

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη YesHotelsGroup (@yeshotelsgroup)

Το ότι το επιλέγουν οι Αθηναίοι για τα καλά τους πρωινά, τα κυριακάτικα και τα γιορτινά, σημαίνει ότι εδώ γίνεται σοβαρή δουλειά με το καλημέρα σας. Το πρωινό στο λόμπι του ξενοδοχείου, στη σάλα του New Taste, διαρκεί τόσο, που σταδιακά μετατρέπεται σε brunch. Περίτεχνα αρτοσκευάσματα, πρωινά με αυγά, δεκάδες υγιεινές επιλογές, σαλάτες, σάντουιτς, μπέργκερ, έξοχα επιδόρπια, όπως φανταστικά ζεστά ντόνατς, και τέσσερις προτάσεις Bloody Mary.
Από το 1958, που το τότε Olympic Palace Hotel στεγάστηκε σε αυτό το κτίριο, η αρχιτεκτονική του δεν περνά απαρατήρητη. Με έμπνευση από τη μοντερνιστική αρχιτεκτονική του αρχικού κτιρίου και με την οδηγία να μην πεταχτεί τίποτα, ανέλαβαν την ανακαίνισή του οι Βραζιλιάνοι θρύλοι του interior design, Humberto και Fernando Campana, γνωστοί παγκοσμίως για την ικανότητά τους να δημιουργούν αριστουργήματα από απορρίμματα και ανακυκλωμένα υλικά. Το New Hotel βρίσκεται σε περπατητή απόσταση από την Ακρόπολη, το Ζάππειο και την καρδιά της νυχτερινής ζωής της πόλης, και μέσα στο δεκάλεπτο βρίσκεσαι στους τοπ γαστρονομικούς προορισμούς της Αθήνας.

New Hotel, New Taste Restaurant, Φιλελλήνων 16, Αθήνα, Τ/ 210-32.73.170

 

Στο Pelagos του Four Seasons βρέχει Michelin

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pelagos (@pelagosathens)

To εμβληματικό θέρετρο της αθηναϊκής ριβιέρας, όχι απλώς αναγεννήθηκε ως ένα εκλεπτυσμένο, πολυτελές ξενοδοχείο, αλλά, στην άκρη μιας πευκόφυτης χερσονήσου, έχει δημιουργήσει το ιδανικό σκηνικό στο εστιατόριο Pelagos για να απολαύσουμε τη βραβευμένη, κοσμοπολίτικη θαλασσινή κουζίνα του σεφ Luca Piscazzi. Ο οποίος, μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες κέρδισε το πρώτο αστέρι Michelin για το Pelagos! Σε μια χαλαρή παραθαλάσσια απόδραση μόλις 30 λεπτών από το ιστορικό κέντρο της πόλης συμβαίνουν γαστρονομικά θαύματα, όπως τα σπαγγέτι με χαβιάρι, γαλάκτωμα από αχιβάδες και αμύγδαλα, και το dryaged πελαγίσιο λαυράκι, με καπνιστό χαβιάρι, κουμκουάτ και μαστίχα – δύο από τα signature πιάτα του σεφ.

Four Seasons Astir Palace Hotel Athens, Pelagos, Απόλλωνος 40, Λαιμός Βουλιαγμένης, Τ/ 210-89.01.190

 

Η εμπειρία του Ergon House Athens

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ERGON House (@ergonhouse)

Θα μπείτε σε ένα λουσμένο στο φως αίθριο, ύψους 25 μέτρων, στα χίλια τετραγωνικά του οποίου θα βρείτε φούρνο, κρεοπωλείο, μανάβικο, πάγκο κοπής τυριών και αλλαντικών, κάβα και ντελικατέσεν με δεκάδες προϊόντα από περισσότερους από 150 Έλληνες παραγωγούς. Παράλληλα, στα διάσπαρτα στον χώρο τραπεζάκια του σερβίρεται σοβαρό πρωινό και brunch, γεύμα βασισμένο σε διακεκριμένα ελληνικά υλικά, σύγχρονα γλυκά όπως γεμιστοί λουκουμάδες και ζεστό τσουρέκι με κρέμα κάστανο, με συνοδεία από καφέδες της Taf. Εδώ, με λίγα λόγια, έχει στηθεί ένα playground για τους foodies, κι αν επιλέξετε διαμονή στα πανέμορφα δωμάτια επάνω από όλο αυτό το γαστρονομικό πανηγύρι, θα ξυπνάτε, θα τσιμπιέστε και θα τρέχετε με τις πυτζάμες να δείτε αν είναι αλήθεια ή αν το ονειρευτήκατε. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό, ετούτο εδώ το ξενοδοχείο έχει στη διάθεσή μας και μια κοινόχρηστη κουζίνα, σε περίπτωση που θέλουμε να αναμετρηθούμε με τα υλικά που θα αγοράσουμε από το ισόγειο.

Ergon House Athens, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, Τ/ 210-01.09.090

 

Το πανέμορφο Zampanó στο hostel του CityCircus

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Zampanó (@zampanoathens)

Τα δύο κτίρια που στεγάζουν το City Circus Hostel και το εστιατόριο Zampanó χρονολογούνται στα τέλη του 19ου αιώνα, έχουν χαρακτηριστεί ιστορικά μνημεία και θεωρούνται πολιτιστικός ακρογωνιαίος λίθος της περιοχής του Ψυρρή. Τα κτίρια παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αχρησιμοποίητα από το 1970 μέχρι το 2011, όταν η ομάδα του City Circus τα ανακάλυψε, αναζητώντας την ιδανική τοποθεσία για να δημιουργήσει αυτό το hostel με την ονειρεμένη εσωτερική διακόσμηση. Αντίστοιχης αισθητικής με το υπόλοιπο κτίριο είναι και το Zampanó, το winebistro που στεγάζεται στο ισόγειο του hostel και, εκτός από πρωινό και μπραντς, σερβίρει νόστιμα, δημιουργικά πιάτα, όπως την έξοχη καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης, κριθαράκι με καραβίδες, μεδούλι μοσχαρίσιο με φρυγανισμένο ψωμί, μια ωραία ποικιλία ιδιαίτερων ελληνικών τυριών και πολλά άλλα, που συνοδεύονται από κοκτέιλ και μια επιλογή τοπικών οίνων.

City Circus Hostel, Σαρρή 16, Ψυρρή, Τ/ 2130-23.72.44

 

Γαστρονομικά κοκτέιλ και Ακρόπολη στο A for Athens

Κομψά πολυτελή, χωρίς κραυγαλέες διακοσμητικές υπερβολές, τα δωμάτια του ξενοδοχείου είναι ζηλευτά, και κάθε φορά που εμείς οι Αθηναίοι πηγαίνουμε στο AforAthens για το κοκτέιλ μας, πολύ θα θέλαμε να ήμασταν τουρίστες στην πόλη μας. Οι ένοικοι του ξενοδοχείου, εκτός από την υπέροχη θέα που μπορούν να απολαύσουν από τα κρεβάτια τους, έχουν την επιλογή να ευχαριστηθούν, όχι μόνο το ωραίο πρωινό ή το μπραντς τους, αλλά και τα γαστρονομικά κοκτέιλ που σερβίρονται στην αστική βεράντα του τελευταίου ορόφου, χαζεύοντας την Ακρόπολη.

A for Athens, Μιαούλη 2, Μοναστηράκι, Τ/ 210-32.44.244

 

Δείπνο στο Sense του Athens Was

Στον πιο όμορφο δρόμο της Αθήνας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, βρίσκεται το ντιζαϊνάτο Athens Was Hotel, ακριβώς κάτω από τον λόφο της Ακρόπολης, εκεί που ξεκινάει η πιο δημοφιλής γειτονιά για κάθε επισκέπτη της χώρας μας, η Πλάκα. Οι διαμένοντες στα κομψά, πολυτελή δωμάτια και στις μοντέρνες σουίτες του ξενοδοχείου μπορούν να απολαύσουν την πιο προνομιακή θέα στην Ακρόπολη, όχι μόνο από τα δωμάτιά τους, αλλά και από το δημιουργικό, highend εστιατόριο του 7ουορόφου, το Sense. Εκεί, μπορεί κανείς να επιλέξει κάποιο από τα τρία μενού γευσιγνωσίας του σεφ Αλέξανδρου Χαραλαμπόπουλου, ο οποίος έχει σχεδιάσει νόστιμα και δημιουργικά πιάτα με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα,με σύγχρονο περιτύλιγμα.

Athens Was, Sense, Διονυσίου Αεροπαγίτου 5, Ακρόπολη, Τ/ 210-92.00240.

 

Μπραντς και σπέσιαλτι καφέδες στο Folk του ξενοδοχείου Blend

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Folk. (@folkathens)

Παρά το ότι έχουν απολαυστική θέα στο αστικό τοπίο και κάποια από τα δωμάτια έχουν πρώτο πλάνο τον Λυκαβηττό, του Φιλοπάππου, την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, η εσωτερική τους διακόσμηση κερδίζει τις εντυπώσεις. Το έργο ανάπλασης και αναδιαμόρφωσης αυτού του μεγάρου του 19ου αιώνα ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Αλέξανδρος Αθανασιάδης, σε συνεργασία με την Aeter Architects και, διατηρώντας ανέπαφη την πρόσοψή του, το έχουν κάνει κούκλα. Εξίσου όμορφο είναι το εστιατόριο που στεγάζεται στο ισόγειο, το Folk., το οποίο επιμελείται η ομάδα του DifferentBeast της Κηφισιάς. Πρόκειται για ένα μαγαζί που σερβίρει πρωινό, σπέσιαλ καφέδες και all day brunch φαγητό, πολυσυλλεκτικά πιάτα, με αρκετές υγιεινές και vegan επιλογές, συνδυάζοντας έθνικ και ασιατικές εμπνεύσεις με εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα. Για να πάρετε μια ιδέα, στο τοστ με αβοκάντο προσθέτουν ταχίνι και καλαθάκι Λήμνου, στα νιόκι πατάτας με κρέμα καλαμπόκι χρησιμοποιούν και ελληνικό καπνιστό χέλι, τα αυγά μπενεντίκτ με το εγγλέζικο μάφιν τα σερβίρουν με ντόπιο, εξαιρετικό παστράμι.

Blend Hotel, Folk, Βύσσης 2 και Αιόλου, Τ/ 210-32.21.552

 

Γιαπωνέζικο δείπνο στο Semiramis

Το γνωστό γιαπωνέζικο εστιατόριο Freud Oriental μετακόμισε από το Κολωνάκι στο Κεφαλάρι, στο ισόγειο του design hotel Semiramis. Στα πιάτα του μενού επιδιώκεται μια προσέγγιση του γιαπωνέζικου μινιμαλισμού με τη γαστρονομία της Μεσογείου, και το αποτέλεσμα είναι κάποια έξοχα fusion για κιτόρι, τατάκι, νουντλς, σούσι και signature πιάτα, όπως το λαυράκι με πουρέ ενταμάμε και ντρέσινγκ πιπεριάς χαλαπένιο με σκόρδο, και το wagyu τεπανγιάκι, που συνδυάζονται τέλεια με κάποια από τα πολλά σάκε και τα κοκτέιλ της λίστας τους. Ακριβώς δίπλα, στο άλσος του Κεφαλαρίου, το designστοSemiramis είναι one of a kind. Η τολμηρή προσέγγιση του διάσημου σχεδιαστή Karim Rashid και τα φαντεζί φλούο χρώματα του δίνουν ένα πολύ ιδιαίτερο, φουτουριστικό, ποπ στυλ παντού, ενώ στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχουν έργα των Jeff Koons, Sue Webster και Tim Noble.

Semiramis, Freud Oriental, Χαριλάου Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, Τ/ 210-62.31.181

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών