ΕΞΟΔΟΣ

Comfort λιχουδιές της πόλης που λαχταράμε τώρα

Σάντουιτς, βάφλες, μακαρονάδες και άλλες νοστιμιές που θα θέλαμε να έχουμε μπροστά μας.

25.02.2022
Comfort λιχουδιές της πόλης που λαχταράμε τώρα

Κάποιες μέρες προτιμάμε πιο διακριτικές γεύσεις. Άλλες πάλι έχουμε όρεξη για «γουρουνιές» και το μόνο που έρχεται στο μυαλό είναι μακαρονάδες και σάντουιτς. Επειδή με μέτρο όλα επιτρέπονται μοιραζόμαστε εδώ μερικές από τις πιο πλούσιες και απολαυστικές λιχουδιές που θα θέλαμε να έχουμε τώρα μπροστά μας.

Βάφλες με τηγανητό κοτόπουλο

To Fried Chicken Waffle του Po’ Boys

Στο Po’ Boys ειδικεύονται στις «πονηρές» λιχουδιές. Μερικές φορές αφήνουμε στην άκρη τα μπέργκερ, τα mac & cheese και τα σκορδόψωμα  τους για χάρη του Fried Chicken Waffle. Για αρχή το κοτόπουλο μαρινάρεται σε ξινόγαλο, έπειτα διπλοπανάρεται σε και τέλος τηγανίζεται για να σερβιριστεί τελικά πάνω σε γλυκιά βάφλα μαζί με μπέικον. Στο τέλος, το απαραίτητο ράντισμα με σιρόπι σφενδάμου.

Po’ Boys, Αγαθάρχου 12, Ψυρρή, Τ/ 210-32.34.672

Surf & turf σάντουιτς

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jackaroo (@jackaroo_sandwiches)

Το πειραιώτικο σαντουιτσάδικο είναι της υπερβολής. Διπλά μπιφτέκια, τριπλά τυριά, μπέργκερ με δύο στρώσεις τηγανητού κοτόπουλου, ακόμα και σάντουιτς με τραγανό κοτόπουλο, παγωτό βανίλια και καυτερό μέλι έχουν στο μενού τους. Για το τελευταίο έχουμε τις αμφιβολίες μας αλλά δηλώνουμε φαν του «surf & turf». Το μαλακό μπριος κλείνει μέσα του όχι μόνο δύο χειροποίητα μοσχαρίσια μπιφτέκια και διπλό τυρί αλλά και τηγανητές γαρίδες παναρισμένες σε panko συν πικάντικη μαγιονέζα.

Jackaroo, Σωτήρος Διός 45, Πειραιάς, Τ/ 210-41.00.015

Salted beef bagel

Bagel με σπιτικό salted beed στο Dope

Με έμπνευση τα φημισμένα bagels στη Brick Lane του Λονδίνου που έχουν δώσει ενέργεια για εκατομμύρια ξενύχτια, ο σεφ Γιώργος Λαϊνάς προτείνει στο Dope τη δική του εκδοχή. Τα φρεσκοψημένα ψωμάκια που φουρνίζονται καθημερινά στο αρτοποιείο του μαγαζιού είναι η βάση. Για γέμιση ετοιμάζει το δικό του salted beef, δηλαδή μοσχαρίσιο κρέας που πρώτα μαρινάρεται για ώρες και έπειτα σιγοβράζεται σε ζωμό λαχανικών και μπαχαρικά μέχρι. Μαζί με τις χοντρές, τρυφερές φέτες μπρίσκετ στο σάντουιτς βάζει επίσης καπνιστό τυρί, iceberg, μαγιονέζα, μουστάρδα και σπιτικές πίκλες αγγουριού.

Dope Roasting Co, Βύσσης 25, Μοναστηράκι, Τ/ 210-32.15.209

Mac ‘n’ Cheese

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Queen Bee (@queenbee.athens)

Ναι, η μακαρονάδα είναι brunch. Όταν οι περισσότεροι απολαμβάνουν τον καφέ τους με cinnamon rolls ή κρουασάν στο κολωνακιώτικο στέκι, το μάτι μου πέφτει στους δυνατούς παίκτες που παραγγέλνουν ακόμα και πριν το μεσημέρι τη πιατέλα με το mac ‘n’ cheese. Με-όσο χρειάζεται-τραγανή κρούστα και το σωστό μακαρόνι elbow σε βελούδινη μπεσαμέλ τυριών σερβίρεται ζεστό ζεστό. Όποιος το επιθυμεί μπορεί να προσθέσει από πάνω και νιφάδες φρέσκιας τρούφας.

Queen Bee, Π. Ιωακείμ 45, Κολωνάκι, Τ/210-72.09.933

Ari Gold μπέργκερ

Ari Gold

Δεν είναι τυχαία το best seller του Juicy Grill. Το Ari Gold περιλαμβάνει τον «χρυσό» συνδυασμό μαλακού μπριός και μοσχαρίσιου μπιφτεκιού με σοταρισμένα μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, πλούσιο, λιωμένο κατσικίσιο τυρί και aioli μαγιονέζα με δεντρολίβανο. Για ακόμα μεγαλύτερη υπερβολή συνδυάζουμε με κροκέτες mac ‘n’ cheese αντί για πατάτες.

Juicy Grill Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, Αθήνα, T/21032.29.027 & Λεωφ. Περικλέους 37, Χολαργός, T/210-65.32.707

«Hot dog» με καβούρι

Μαύρο ψωμάκι hot dog με μελάνι σουπιάς, γεμιστό με παναρισμένα, τηγανητά soft shell καβούρια

Ένα hot dog διαφορετικό από τα άλλα προσφέρει η νεαρή σεφ Ελένη Σαράντη που μαγειρεύει με έμπνευση από διάφορες κουζίνες της Λατινικής Αμερικής αλλά και της Ασίας. Σε ένα μαύρο ψωμάκι με μελάνι σουπιάς βάζει παναρισμένα, τηγανητά soft shell καβούρια, μαγιονέζα με πιπεριές χαλαπένιο και λίγες λωρίδες παντζαριού.

Diego, Αδριανού 1, Θησείο, Τ/ 210-32.39.353

Τάρτα πεκάν


Μετά το πρέτσελ με χειροποίητο λουκάνικο από την Αμερικάνα θες και ένα γλυκό. Το «πρόβλημα» είναι ότι όλα είναι φρέσκα και λαχταριστά. Με συνέπεια στον τίτλο του, το στριτφουντάδικο της Αναπαύσεως προτείνει «αμερικανιές» που δεν βρίσκουμε συχνά στη πόλη όπως key lime pie αλλά και την αγαπημένη μας pecan pie, μια τάρτα με καραμέλα καστανής ζάχαρης, σιρόπι σφενδάμου και καρύδια πεκάν.

Αμερικάνα, Αναπαύσεως 15, Μετς, Τ/ 210-92.42.966

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών