ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναξιώτικο μοσχαράκι και αρσενικό στο Βarozzi

To εστιατόριο βρίσκεται στη χώρα της Νάξου, έχει consultant σεφ τον Γκίκα Ξενάκη και ένα από τα ωραιότερα μενού του καλοκαιριού. Το δοκιμάσαμε και σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας.

07.08.2019| Updated: 16.02.2024
Ναξιώτικο μοσχαράκι και αρσενικό στο Βarozzi

To εστιατόριο βρίσκεται στη χώρα της Νάξου, έχει consultant σεφ  τον Γκίκα Ξενάκη και ένα από τα ωραιότερα μενού του καλοκαιριού. Το δοκιμάσαμε και σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας.

Σε ένα ολόλευκο πιάτο, ένα μακρόστενο και μπαμπάτσικο ταρτάρ ναξιώτικου μοσχαριού, ζυμωμένο με μυρωδικά, επιπλέει σε μια πυκνή σάλτσα αυγολέμονο. Το χρώμα και η γεύση ενισχύεται από τις καταπράσινες σταγόνες του λαδιού άνηθου και συμπληρώνεται φυσικά, από ένα κριτσανιστό αμπελόφυλλο. Αυτό είναι το αποδομημένο ντολμαδάκι του Γκίκα Ξενάκη, ένα από τα πιο νόστιμα και ισορροπημένα πιάτα του μενού που επιμελείται στο Βarozzi. Ο Γκίκας Ξενάκης προσέχει ιδιαίτερα τα μενού που επιμελείται, για αυτό και σπάνια απογοητεύεσαι. Επιλέγει την ομάδα, την εκπαιδεύει, την παρακολουθεί, σέβεται την υπογραφή του.

Με head σεφ τον Κωνσταντίνο Βότανο και τις περισσότερες πρώτες ύλες από τη φάρμα του εστιατορίου, ετοίμασε εκτός από τον προαναφερθέν πιάτο και ένα απίστευτο κατσικάκι: Ενα καραμελωμένο και τραγανό παραλληλόγραμμο κομμάτι, που με το πρώτο «κρατς» αποκάλυπτε ένα ζουμερό και χυμώδες εσωτερικό, ένα φίνο κατσικάκι που συνοδευόταν από μια βελούδινη κρέμα μελιτζάνας και μια πλούσια και έντονη κροκέτα κατσικίσιου τυριού.

Το μενού συμπλήρωναν και άλλα αξιόλογα πιάτα όπως το μαριναρισμένο σε χυμό καρπουζιού, λαυράκι, λίγο υπόξινο και λίαν δροσερό, τις γαρίδες με παντζάρι και αφρό λεμονοθύμαρου,που ισορροπούσε τέλεια με τη γλύκα των παντζαριών, το ριζότο «γεμιστά» με ψητά ντοματίνια, κρέμα φέτα και τραγανά τσιπς δυόσμου, τα χειροποίητα ραβιόλα με γέμιση ναξιώτικου κουνελιού και κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας αλλά και με το περίφημο αυγό, περιτυλιγμένο σε χρυσαφένια κρούστα προζυμένιου ψωμιού και σάλτσα από παλαιωμένο Αρσενικό Νάξου.

Ολα αυτά σε ένα αέρινο περιβάλλον, (το εστιατόριο στεγάζεται σε λιθόκτιστο αρχοντικό των αρχών του 20ου αιώνα), ωραία μουσική υπόκρουση και στη σωστή ένταση. Επίσης τις ημέρες που πήγαμε, το Βarozzi παρουσίαζε έκθεση με μαρμάρινα ειδώλια και σκεύη του Ελβετού γλύπτη και ζωγράφου Tom Von Kaenel που τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Νάξο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών