ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αγιολί

Το θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο άλλαξε διεύθυνση, αλλά όχι την καλή κουζίνα του.

29.05.2012| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης
Αγιολί

Το θεσσαλονικιώτικο εστιατόριο άλλαξε διεύθυνση, αλλά όχι την καλή κουζίνα του.

Η θέση: Από το ισόγειο του ξενοδοχείου Εlectra Palace στην πλατεία Αριστοτέλους έχει μεταφερθεί επί της λεωφόρου Νίκης, με θέα τον Θερμαϊκό.

Η ατμόσφαιρα: Ωραίος χώρος, φωτεινός, άνετος και με την κουζίνα του να έχει παραμείνει στα ίδια, ευτυχώς, επίπεδα που την αφήσαμε.

Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια δροσερή μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας, ξύσμα λεμονιού, baby ρόκα και παρμεζάνα, με υπέροχο γλυκό τραχανά με κοτόπουλο, λαχανικά και τσιπς από προσούτο και με μια βελούδινη φάβα με αρωματικά καραμελωμένα κοκάρια και πέστο ελιάς θρούμπας. Για κύρια πιάτα επιλέξαμε φιλέτο τσιπούρας στη σχάρα (ήρθε ζουμερή-ζουμερή μαζί με βλαστάρια από σπανάκι και κρέμα λεμόνι) καθώς και χοιρινά (κόντρα) φιλετάκια σοτέ με σάλτσα κουρκουμά, μουστάρδα και κρέμα Αγιολί, ίσως το πιο μέτριο από τα υπόλοιπα πιάτα. Σε γενικές γραμμές όμως, η κουζίνα του θεσσαλονικώτικου εστιατορίου έχει άποψη, σαφή προσανατολισμό προς τη Μεσόγειο, σπιρτάδα, φαντασία και καλές πρώτες ύλες.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 ευρώ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα ή δείπνο.

Η κάβα: Περισσότερες από 100 ετικέτες, κυρίως από τον ελληνικό αμπελώνα. Αρκετές επιλογές και σε ποτήρι.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά 1 μ.μ.-1 π.μ. Παρατηρήσαμε πως εκτός από καλό φαγητό έχουν επίγνωση της σημερινής οικονομικής κατάστασης, προσφέροντας μενού από 12 ευρώ!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών