ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Άλλη μία

Μεζέδες περιωπής σε μια δροσερή αυλή στα Γλυκά Νερά.

21.07.2011| Updated: 31.10.2023
Άλλη μία

Μεζέδες περιωπής σε μια δροσερή αυλή στα Γλυκά Νερά.

Η θέση: Στα Γλυκά Νερά, σε έναν ήσυχο δρόμο κοντά στη γωνία που σχηματίζουν η Λεωφ. Μαραθώνος και η Λεωφ. Σπάτων. Πιο συγκεκριμένα, από την Μαραθώνος στρίβουμε δίπλα στο Pet City, στην οδό Μεσσηνίας, στο τέρμα του δρόμου κάνουμε αριστερά και αμέσως δεξιά. Μόλις μπούμε στην Λεωφ. Σπάτων κάνουμε δεξιά στο πρώτο στενό που επιτρέπεται -στο φανάρι για τους πεζούς. Ο δρόμος ξεκινάει με το όνομα Καρυωτάκη και συνεχίζει ως Γρηγορίου Αυξεντίου.

Η ατμόσφαιρα: Ο εσωτερικός χώρος είναι διακοσμημένος με πολλές φωτογραφίες, μουσικά όργανα και μπουκαλάκια ούζου και τσίπουρου διαφόρων μεγεθών και ετικετών. Η αυλή είναι δροσερή, με αρκετά τραπέζια, περιτριγυρισμένη με ζαρντινιέρες. Οι καρέκλες είναι πολύ άνετες και η ατμόσφαιρα οικεία και ζεστή.

Το φαγητό: Καλή σχέση ποιότητας τιμής και σπιτική κουζίνα, τίμια, χωρίς υπερβολές και ψεύτικες ανησυχίες. Αυτό οφείλεται στη μαγείρισσα κυρία Μαίρη από τις Σέρρες, που μας δείχνει τη μαγειρική τέχνη των γυναικών της βόρειας Ελλάδας. Ξεκινήσαμε με αλμύρα βραστή, που δεν ήταν στον κατάλογο, αλλά ως εποχικό προϊόν μπήκε στα πιάτα ημέρας. Το ίδιο και ο θαυμάσιος κολιός «πετάλι», ανοιγμένος, δηλαδή, στα δύο και ψημένος στη σχάρα. Η τέχνη του ψησίματος φάνηκε και στο θράψαλο, που ήταν κριτσανιστό απ’ έξω χωρίς, όμως, να στεγνώσει. Εξίσου καλοφτιαγμένος και ο τηγανητός μπακαλιάρος, σκέτος αφρός. Ο γαύρος ο μαρινάτος έμοιαζε ζωντανός και ήταν πολύ όμορφα σερβιρισμένος, πασπαλισμένος με λίγο μπούκοβο για τη γεύση και το χρώμα. Ενδιαφέρον και πρωτότυπο πιάτο έμοιαζε ο γαλέος σαγανάκι σε λευκή σάλτσα -εσημειώθη για την επόμενη φορά. Οι διπλανές παρέες εγκωμίαζαν και το σκουμπρί, σερβιρισμένο με το κρεμμυδάκι του, και τη φάβα. Από κρεατικά, φίλοι, που είναι πια θαμώνες, με διαβεβαίωσαν ότι έχει εξαιρετικά παστουρμαδοπιτάκια και πολύ καλό μπιφτέκι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 12-15 ευρώ το άτομο, για… γερό τσιμπολόγημα.

Η κάβα: Τα απαραίτητα για κάθε μεζεδοπωλείο. Ρακή από την Κρήτη, τσίπουρο χύμα και εμφιαλωμένο, ούζο Πλωμάρι και Μίνι, χύμα κρασί και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο δεν έχει ζωντανή μουσική αλλά διαθέτει ένα μπουζούκι και μια κιθάρα, οπότε, όταν βρεθούν πελάτες που θέλουν να τραγουδήσουν και να παίξουν, να υπάρχει η… αναγκαία υποδομή που θα στηρίξει το κέφι τους! Ανοιχτό καθημερινά από τις 7 μ.μ. Κλειστό τις Δευτέρες. Κυριακές και αργίες ανοιχτό το μεσημέρι.

Μεσολογγίου 1 και Γρηγορίου Αυξεντίου, Γλυκά Νερά, τηλ: 210-60.46.730.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών