ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Ονειρία: Η ελληνική γαστρονομία στο σήμερα, σε ένα επιβλητικό αρχοντικό στο Χαλάνδρι

Με ντεκόρ βγαλμένο από άλλες εποχές και μενού που φέρνει την ελληνική κουζίνα στο τώρα, η Ονειρία μας πάει ένα γευστικό ταξίδι απ' άκρη σ' άκρη της χώρας.

11.06.2024
Ονειρία: Η ελληνική γαστρονομία στο σήμερα, σε ένα επιβλητικό αρχοντικό στο Χαλάνδρι

Μπορεί να βρίσκεται στο κέντρο του Χαλανδρίου αλλά μπαίνοντας στην Ονειρία μεταφερθήκαμε αυτόματα σε άλλους τόπους και άλλες εποχές. Στο δίπατο, επιβλητικό αρχοντικό όπου στεγάζεται το εστιατόριο, το περιβάλλον δεν θυμίζει τόσο Αθήνα, όσο κάποιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας. Με πραγματικό λαογραφικό μουσείο μοιάζει η σάλα του. Δεν μπορέσαμε παρά να σταθούμε και να χαζέψουμε τη συλλογή αντικειμένων που απλώνονται σε κάθε γωνιά, από τις παλιές εταζέρες και το γραμμόφωνο, μέχρι τις παραδοσιακές ενδυμασίες. Κειμήλια που λένε το καθένα και από μία ιστορία, θυμίζοντας ότι δεν μπορούμε να κοιτάξουμε στο μέλλον χωρίς να στηριζόμαστε στις γερές βάσεις του παρελθόντος. Όσο για τις τρεις μεγάλες αυλές, γεμάτες βουκαμβίλιες και γεράνια, οι οποίες περιβάλλουν το κτίριο, είναι το ιδανικό σημείο για καλοκαιρινά ραντεβού, αν αυτό που ψάχνεις είναι ελληνικό φαγητό έξω από τα συνηθισμένα.

Δεν είναι μόνο η γοητεία του παρελθόντος όμως. Οι παραδοσιακές συνταγές της χώρας αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσης για το μενού της Ονειρίας, το οποίο ωστόσο επιστρατεύει ταυτόχρονα τεχνικές και ιδέες της σύγχρονης γαστρονομίας. Αγνά υλικά της ελληνικής γης, γνώριμα πιάτα και οικείες γεύσεις αντιμετωπίζονται με τρυφερότητα και δημιουργική, αναπάντεχη ματιά συνθέτοντας έναν κατάλογο που κρύβει πίσω του μπόλικο μεράκι.

Το παρελθόν και το τώρα σε ένα νόστιμο πάντρεμα, αυτό έχει κάνει ο chef Γιάννης Τσιάκος που προτείνει πιάτα, το καθένα από αυτά και μια βόλτα στην Ελλάδα. Τα παραδοσιακά γιουβαρλάκια γίνονται εδώ τραγανά αρατσίνι, με λαχταριστό μοσχαρίσιο κιμά, baby λαχανικά και κομψό γαλάκτωμα αυγολέμονο, σε μια δημιουργική, έξυπνη ερμηνεία του απόλυτου comfort ελληνικού φαγητού. Χαρακτηριστικό πιάτο είναι και η ιντριγκαδόρικη φουρνιστή μελιτζάνα με miso που σερβίρεται με διαλεχτή φάβα Φενεού, αποξηραμένη παλαμίδα και ντομάτες κονφί -ένα φαγητό που συνδέει επιτυχημένα την παράδοση με τις σύγχρονες επιρροές. Τα κλασικά μακαρόνια με κρέας παίρνουν άλλη διάσταση καθώς εδώ φτιάχνονται με φρέσκιες ταλιατέλες, βαθιάς νοστιμιάς μοσχαρίσια στηθοπλευρά ραγού και βιολογικό κανιάκι, ένα ξεχωριστό αιγοπρόβειο τυρί από την Καστοριά.

Η δημιουργική ματιά που, μέσα από έξυπνα twists και απρόσμενα υλικά, φρεσκάρει και αναδεικνύει τις παραδοσιακές γεύσεις, όπως και η προσοχή στην πρώτη ύλη, είναι αυτά που κάνουν το γεύμα εδώ μια ξεχωριστή εμπειρία. Προτάσεις όπως τα mini burgers με τρυφερή προβατίνα, σιγομαγειρεμένη για 14 ώρες, μαρμελάδα μπέικον και aioli με μαύρο σκόρδο σε αφράτα bao buns, κάνουν φανερό το γεγονός δεν πρόκειται για ένα ακόμα εστιατόριο. Κάθε πιάτο, βασισμένο σε υλικά ολόφρεσκα, γεμάτα αρώματα και γεύσεις Ελλάδας, μοιάζει με μια γευστική διαδρομή από τη μία άκρη της χώρας στην άλλη. Η ελληνικότητα στο επίκεντρο, με μαγειρικούς όρους του σήμερα.

Για το τέλος μην παραλείψετε κάποιο από τα φρέσκα γλυκά που φτιάχνονται στην κουζίνα του εστιατορίου, όπως η βελουδένια και απολαυστική ναμελάκα bitter σοκολάτας, σερβιρισμένη μαζί με σάλτσα anglaise, αλλά και μια δόση νοσταλγίας με την προσθήκη του αγαπημένου γλυκού του κουταλιού βύσσινο.

Ονειρία

Κολοκοτρώνη 8, Χαλάνδρι

Μεζεδοπωλεία - Ουζερί

Αθήνα

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT