ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Το IT Χαλανδρίου υιοθετεί το προγραμμα JUST GO ZERO

Το IT στο κλίμα της κυκλικής οικονομίας με τη στήριξη της POLYGREEN.

13.03.2023
Το IT Χαλανδρίου υιοθετεί το προγραμμα JUST GO ZERO

Το ΙΤ, το αγαπημένο comfort food στέκι του Κολωνακίου, που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις γεύσεις του και για την απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον φιλοσοφία του, συνεργάζεται με την POLYGRΕEN και συστήνει τον νέο «πράσινο», take away & delivery χώρο του στο Χαλάνδρι, Παλαιολόγου 31.

Zero waste γευστική εμπειρία

To IT Χαλανδρίου υιοθέτησε πλήρως το πρόγραμμα JUST GO ZERO της POLYGREEN, συνδυάζοντας μοναδικές γευστικές εμπειρίες με απόλυτα φιλική στο περιβάλλον, zero waste λογική.

Στον βιομηχανικό χώρο του ΙΤ Χαλανδρίου, που σχεδίασε και επιμελήθηκε το Studio Materiality, έχει στηθεί μια Zero Waste γευστική εμπειρία, με την υπογραφή της έμπειρης ομάδας του IT και σε συνεργασία με την Polygreen, που «μάχεται» υπέρ της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Σε αυτόν τον ολόφρεσκο χώρο, το IT εντάχθηκε στο πρόγραμμα JUST GO ZERO της POLYGREEN, που έχει υιοθετηθεί τα τελευταία χρόνια από αρκετούς φορείς και επιχειρήσεις στη χώρα μας. Το πρόγραμμα συμβάλλει στην κυκλική διαχείριση των αποβλήτων τους, ενώ ειδικά στην περίπτωση του IT ευθύνεται, μεταξύ άλλων, και για την ανακύκλωση γυαλιού και των υπολειμμάτων καφέ που παράγει. Κάτι που συνάδει απόλυτα με την totally green προσέγγιση του IT απέναντι στις κουζίνες του, καθώς, όπως δηλώνει περήφανα η ομάδα του ομίλου: «IT is the zero waste movement! IT is time to act!».

Ninis Toasties & Paninis

Η ομάδα του ΙΤ μάς συστήνει και το νέο της food concept με την ονομασία «Ninis Toasties & Paninis», ένα food concept που λειτουργεί με τη zero waste λογική και γεννήθηκε μέσα από τις ίδιες πρώτες ύλες του ΙΤ. Λαχταριστά τοστ και paninis σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που ιντριγκάρουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανί­σκους. Ham and Cheese με καπνιστό χοιρινό ζαμπόν, mozzarella και chutney κόκκινου κρεμμυδιού και Caprese με φρέσκια mozzarella, ντομάτα, χειροποίητο pesto βασιλικού και παρμεζάνα είναι δύο χαρακτηριστικές αλμυρές επιλογές. Στην κατηγορία των Signatures μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως Halloumi Melanzana με ψητό χαλούμι, ψητά λαχανι­κά, λιαστές ντομάτες και ελιά, Ventricina με τυρί brie, μαριναρισμένο αχλάδι και πικάντικο σαλάμι Ventricina και άλλα. Από τον κατάλογο θα ήταν αδύνατον να απουσιάζουν οι γλυκές επιλογές: Αpple Praline με μήλο, καρύδια και πραλίνα φουντουκιού και Honey Manouri με μανούρι, θυμαρίσιο μέλι και σουσάμι. Τα Ninis, όπως και όλες οι επιλογές του ΙΤ menu, είναι μια ποιοτική και νόστιμη πρόταση για μεσημεριανό στο γραφείο ή δείπνο στο σπίτι με φίλους. Θα τα βρείτε σε όλες τις πλατφόρμες delivery και με απευθείας τηλεφωνικές παραγγελίες στο 210 6810009 (www.theitcompany.gr).

Τι είναι το JUST GO ZERO;

Η Χάρις Μαρκάκη (αριστερά),επικεφαλής της εμπορικής διεύθυνσης του Just Go Zero της Polygreen, και η Κάλλια Καμπουρίδου, founder του IT.

Από αριστερά: Αμαλία Καραλή, Μαρία Μαούνη, Χάρις Μαρκάκη, Άρτεμις Φακορέλλη,Μίλτος Γιαλίδης

Το JUST GO ZERO είναι το πρώτο κίνημα Κυκλικής Οικονομίας στην Ελλάδα, με την εγγύηση της POLYGREEN. Γεννήθηκε από ανθρώπους που πιστεύουν σε έναν κόσμο χωρίς απόβλητα, έναν κόσμο όπου τίποτα δεν θα είναι περιττό, αλλά όλα θα αξιοποιούνται και θα αποκτούν μια δεύτερη ζωή. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αλλαγής συμπεριφοράς που βασίζεται σε 4 πυλώνες: εκπαίδευση, ψηφιοποίηση, αντίστροφα logistics και διαχείριση πόρων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φορείς, οργανισμούς, επιχειρήσεις και οργανωμένες κοινότητες.
Με το JUST GO ZERO μπαίνει τέλος στις σακούλες σκουπιδιών, στους κάδους στους δρόμους, στις χωματερές. Τοποθετούνται ειδικοί συλλέκτες όπου όλα ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται. Μετά τη μελέτη του επαγγελματικού χώρου από την εξειδικευμένη ομάδα της POLYGREEN, γίνεται η προμήθεια της επιχείρησης με την κατάλληλη υποδομή ανακύκλωσης και ακολουθεί η εκπαίδευση των εργαζομένων στη σωστή διαδικασία διαχωρισμού αποβλήτων.
Η παραλαβή των αποβλήτων γίνεται τακτικά και μέσω της εφαρμογής Just Go Zero App καταμετράται το βάρος των ποσοτήτων που συλλέγονται, ώστε να υπολογιστεί το περιβαλλοντικό όφελος. Με αυτόν τον τρόπο γνωστοποιείται στην επιχείρηση το οικολογικό της αποτύπωμα, ώστε να δείχνει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο περιβάλλον αλλά και στην εφαρμογή καινοτόμων λύσεων και πρακτικών.

Με την εγγύηση της POLYGREEN

H POLYGREEN είναι μια εταιρεία ηγέτης στον τομέα της Κυκλικής Οικονομίας, υλοποιώντας μερικά από τα πιο απαιτητικά, σε τεχνικό επίπεδο, περιβαλλοντικά projects παγκοσμίως. Με έμφαση στον προσεκτικό σχεδιασμό και στην καινοτομία, η POLYGREEN εξειδικεύεται σε αξιόπιστες και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων και αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης. Παράλληλα, παρέχει ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις Kυκλικής Oικονομίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.
Τέλος, μέσα από στοχευμένα προγράμματα εκπαίδευσης αλλά και πολιτιστικές δράσεις, η Polygreen στοχεύει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

ΙΤ

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Εστιατόρια

Αθήνα | Βόρεια Προάστια

Χαλάνδρι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών