Το The Cookie Dude άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες σε μια γειτονιά στο Μαρούσι εκτός πιάτσας. Παρότι δεν είναι πέρασμα, τα μπισκότα τους τα ξεπουλάνε κάθε μέρα. Στο μικρό, μινιμαλιστικό μαγαζί που λειτουργεί και ως εργαστήριο βρήκαμε τους δύο ιδιοκτήτες, τον Jamie Βαζάκα και τον Δημήτρη Βάτη, και μας διηγήθηκαν την ιστορία τους.
Ο Δημήτρης ξεκίνησε να φτιάχνει cookies στο σπίτι του για τον ίδιο και τους φίλους του πριν από εννιά χρόνια. Είχαν τόσο μεγάλη απήχηση που μετά από προτροπή των φίλων του έφτιαξε λογαριασμό στο instagram και ξεκίνησε να τα πουλάει με προπαραγγελίες και να συνεργάζεται με διάφορα μαγαζιά στην πόλη. Ονόμασε τον λογαριασμό του «The Cookie Dude» – αυτό έγινε στη συνέχεια και το όνομα του μαγαζιού. «Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που αρέσει στον κόσμο, ξέρω όμως ότι έψησα άπειρα cookies πριν καταλήξω στη συγκεκριμένη συνταγή», λέει ο Δημήτρης όσο πλάθει τα μπισκότα του. Την ώρα που περιμένουμε τη σειρά μας οι παραγγελίες πέφτουν βροχή. Ξεφουρνίζουν συνέχεια νέα μπισκότα, με αποτέλεσμα να τα βρίσκεις πάντα φρέσκα. Ο Jamie, πάντα χαμογελαστός, εξυπηρετεί τους πελάτες, παίρνει τηλεφωνικές παραγγελίες και φτιάχνει το πρόγραμμα για να μην υπάρχουν ελλείψεις. «Έχω εμμονή με τα coοkies. Έτρωγα από μικρός και επειδή του εμπορίου δεν με ευχαριστούσαν ξεκίνησα να φτιάχνω τα δικά μου. Δεν είχα σκοπό να το κάνω επάγγελμα», λέει ο Δημήτρης.
Στο The Cookie dude φτιάχνουν μπισκότα στη λογική του αμερικάνικου cookie, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πληθωρικά γλυκά, τραγανά στις άκρες και μαλακά, μαστιχωτά στο κέντρο τους. Βγαίνουν σε πολλές εκδοχές, γίνονται με διαφόρων ειδών αλεύρια και έχουν ένα σωρό toppings, από φρούτα και ξηρούς καρπούς μέχρι σοκολάτες, καραμέλες και φυστικοβούτυρo. Η πιο γνωστή συνταγή παραμένει αυτή των chocolate chip cookies ή Toll House cookies, που δημιούργησε την δεκαετία του 1930 η Ruth Wakefield, ιδιοκτήτρια του Toll House Inn στην Μασαχουσέτη, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψή μας για το πώς φτιάχνονται τα μπισκότα.
Ο Δημήτρης φτιάχνει μπισκότα σε πέντε γεύσεις: φυστικοβούτυρο, red velvet, triple chocolate, με βρώμη και σταφίδες και το κλασικό chocolate chip cookie με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, μαύρης και γάλακτος. Τα δοκίμασα όλα και μου άρεσαν πολύ. Ήταν πολύ νόστιμα και ένιωθες ότι φτιάχνονται με καλά υλικά. Στο The Cookie Dude προσέχουν τις πρώτες ύλες και αυτό το εκτίμησα. Συνεργάζονται με μικρές ελληνικές εταιρείες και τα αυγά τους τα παίρνουν καθημερινά φρέσκα από έναν μικρό παραγωγό. Βγάζουν cookies σε δύο μεγέθη, regular και large, σε πέντε γεύσεις. Αν περνάτε από τη γειτονιά, πάρτε μερικά και απολαύστε τα όσο είναι ζεστά με καφέ ή γάλα.