ΑΓΟΡΑ

Ο Cookie Dude φτιάχνει τα πιο ωραία μπισκότα της Αθήνας

Με φυστικοβούτυρο, red velvet, σοκολατένια, τα υπέροχα μαλακά, μαστιχωτά μπισκότα που ξεφουρνίζουν καθημερινά ο Δημήτρης Βάτης και ο Jamie Βαζάκα στο μαγαζί τους στο Μαρούσι, γίνονται ανάρπαστα.

26.10.2023| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφίες: Σοφία Παπαστράτη
Ο Cookie Dude φτιάχνει τα πιο ωραία μπισκότα της Αθήνας

Το The Cookie Dude άνοιξε πριν μερικές εβδομάδες σε μια γειτονιά στο Μαρούσι εκτός πιάτσας. Παρότι δεν είναι πέρασμα, τα μπισκότα τους τα ξεπουλάνε κάθε μέρα. Στο μικρό, μινιμαλιστικό μαγαζί που λειτουργεί και ως εργαστήριο βρήκαμε τους δύο ιδιοκτήτες, τον Jamie Βαζάκα και τον Δημήτρη Βάτη, και μας διηγήθηκαν την ιστορία τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣLa Maison: Πώς ο Θανάσης Τσαγκλιώτης έκανε την Καλλιθέα προορισμό για γλυκόLa Maison: Πώς ο Θανάσης Τσαγκλιώτης έκανε την Καλλιθέα προορισμό για γλυκό
Ο Jamie Βαζάκας
Φρέσκα cookies ξεφουρνίζονται όλη τη μέρα

Ο Δημήτρης ξεκίνησε να φτιάχνει cookies στο σπίτι του για τον ίδιο και τους φίλους του πριν από εννιά χρόνια. Είχαν τόσο μεγάλη απήχηση που μετά από προτροπή των φίλων του έφτιαξε λογαριασμό στο instagram και ξεκίνησε να τα πουλάει με προπαραγγελίες και να συνεργάζεται με διάφορα μαγαζιά στην πόλη. Ονόμασε τον λογαριασμό του «The Cookie Dude» – αυτό έγινε στη συνέχεια και το όνομα του μαγαζιού. «Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που αρέσει στον κόσμο, ξέρω όμως ότι έψησα άπειρα cookies πριν καταλήξω στη συγκεκριμένη συνταγή», λέει ο Δημήτρης όσο πλάθει τα μπισκότα του. Την ώρα που περιμένουμε τη σειρά μας οι παραγγελίες πέφτουν βροχή. Ξεφουρνίζουν συνέχεια νέα μπισκότα, με αποτέλεσμα να τα βρίσκεις πάντα φρέσκα. Ο Jamie, πάντα χαμογελαστός, εξυπηρετεί τους πελάτες, παίρνει τηλεφωνικές παραγγελίες και φτιάχνει το πρόγραμμα για να μην υπάρχουν ελλείψεις. «Έχω εμμονή με τα coοkies. Έτρωγα από μικρός και επειδή του εμπορίου δεν με ευχαριστούσαν ξεκίνησα να φτιάχνω τα δικά μου. Δεν είχα σκοπό να το κάνω επάγγελμα», λέει ο Δημήτρης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΙmerouli: Για λαχταριστό χατσαπούρι στην 3ης ΣεπτεμβρίουΙmerouli: Για λαχταριστό χατσαπούρι στην 3ης Σεπτεμβρίου
Το μαγαζί λειτουργεί και ως εργαστήριο

Στο The Cookie dude φτιάχνουν μπισκότα στη λογική του αμερικάνικου cookie, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πληθωρικά γλυκά, τραγανά στις άκρες και μαλακά, μαστιχωτά στο κέντρο τους. Βγαίνουν σε πολλές εκδοχές, γίνονται με διαφόρων ειδών αλεύρια και έχουν ένα σωρό toppings, από φρούτα και ξηρούς καρπούς μέχρι σοκολάτες, καραμέλες και φυστικοβούτυρo. Η πιο γνωστή συνταγή παραμένει αυτή των chocolate chip cookies ή Toll House cookies, που δημιούργησε την δεκαετία του 1930 η Ruth Wakefield, ιδιοκτήτρια του Toll House Inn στην Μασαχουσέτη, αλλάζοντας για πάντα την αντίληψή μας για το πώς φτιάχνονται τα μπισκότα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠού τρώμε το πιο αφράτο, στριφογυριστό, νοσταλγικό παγωτό μηχανήςΠού τρώμε το πιο αφράτο, στριφογυριστό, νοσταλγικό παγωτό μηχανής

Οι παραγγελίες πέφτουν βροχή

Ο Δημήτρης φτιάχνει μπισκότα σε πέντε γεύσεις: φυστικοβούτυρο, red velvet, triple chocolate, με βρώμη και σταφίδες και το κλασικό chocolate chip cookie με μεγάλα κομμάτια σοκολάτας, μαύρης και γάλακτος. Τα δοκίμασα όλα και μου άρεσαν πολύ. Ήταν πολύ νόστιμα και ένιωθες ότι φτιάχνονται με καλά υλικά. Στο The Cookie Dude προσέχουν τις πρώτες ύλες και αυτό το εκτίμησα. Συνεργάζονται με μικρές ελληνικές εταιρείες και τα αυγά τους τα παίρνουν καθημερινά φρέσκα από έναν μικρό παραγωγό. Βγάζουν cookies σε δύο μεγέθη, regular και large, σε πέντε γεύσεις. Αν περνάτε από τη γειτονιά, πάρτε μερικά και απολαύστε τα όσο είναι ζεστά με καφέ ή γάλα.

The cookie dude

Ρόδου 4, Μαρούσι
  • Τηλέφωνο: 211-00.15.710
  • Ωράριο: Καθημερινά 11.00 - 16.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών