ΜΑΓΑΖΙΑ

Αμαρούσιον

Τα καλύτερα ψωμιά των Αθηνών

21.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Αμαρούσιον

Ημουνα νια και γέρασα, και ο φούρνος στην πλατεία Αμαρουσίου στέκει πάντα εκεί. Πάνω από 40 χρόνια. Με νέους ιδιοκτήτες εδώ και μία 15ετία περίπου, εξακολουθεί να είναι ένας μικρός «γαστρονομικός προορισμός» για τους κατοίκους της περιοχής -και όχι μόνο- εξ ου και είναι πάντα γεμάτος. Νόστιμα ψωμιά γενικώς και καλά «γύρω-γύρω», όμως ο βασιλιάς εδώ είναι το προζυμένιο ζυμωτό με αλεύρι από πετρόμυλο των Ιωαννίνων και ψημένο στον ξυλόφουρνο (το μόνο από τα ψωμιά τους για το οποίο ανάβουν ακόμη τον ξυλόφουρνο). Βγαίνει σε 5 τύπους: μαύρο και λευκό ανάλατο, μαύρο και λευκό με αλάτι, και καλαμποκένιο. Το ψωμί αυτό το έτρωγα επί 11 μέρες και ήταν πάντα φρέσκο. Χωρίς κυψέλες, καθόλου λαστιχωτό, ο παραδοσιακός ελληνικός άρτος. Αν είστε λάτρης του ψωμιού, αξίζει ακόμα και το «ταξίδι» στο Μαρούσι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών