ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Όβεν: Για brunch στο νέο microbakery της Γλυφάδας

Grilled cheese με τρούφα, ωραία σάντουιτς με το δικό τους ψωμί και καλοφτιαγμένα πιάτα με αυγά σερβίρουν στο νέο microbakery που μόλις άνοιξε στη Γλυφάδα.

13.06.2023| Updated: 15.02.2024
Όβεν: Για brunch στο νέο microbakery της Γλυφάδας

Χάζευα εδώ και αρκετό καιρό το Oven της Βούλας στο Instagram. Λίγο οι ντιζαϊνάτες Palissade καρέκλες, λίγο τα -επίσης σκανδιναβικού ύφους- πρωινά του, λίγο και αυτός ο εξωτερικός χώρος που θυμίζει θερμοκήπιο. Κάτι ωραίο φαινόταν να υπάρχει εκεί στα νότια αλλά η απόσταση είχε λειτουργήσει μέχρι τώρα αποτρεπτικά.

Μέχρι που, πριν από μερικές μέρες, το Oven ήρθε λιγάκι πιο κοντά, σε μία γωνία κοντά στην πλατεία Εσπερίδων στη Γλυφάδα. Εκτός από brunch και επιλογές για ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, στα ράφια του βρίσκει κανείς μπόλικα φουρνιστά, από bun κάρδαμου μέχρι bagel, κέικ και τάρτες, αλλά και διαφορετικά είδη ψωμιών που φρεσκοψήνονται καθημερινά στον in house φούρνο. Φέτες από τα ψωμιά του microbakery συνοδεύουν αρκετά από τα πιάτα του μενού ενώ όποιος θέλει μπορεί να προμηθευτεί και ολόκληρα καρβέλια για το σπίτι.

Φτάνοντας στο Oven της Γλυφάδας συνάντησα έναν χώρο και λίγο μεγαλύτερης κλίμακας από αυτό που είχα φανταστεί και τα ίδια ντιζαϊνάτα καθίσματα γεμάτα με ετερόκλητο κοινό: από νέους γονείς με μωρά σε καροτσάκια μέχρι ζευγάρια influencer. Αν και σούπερ φωτεινό και αεράτο, το σημείο είναι ακόμα λίγο ψυχρό. Τίποτα βέβαια που δεν θα μπορούσε να φτιάξει με λίγες πρασινάδες.

Στο βάθος του μαγαζιού φαίνεται μέρος του ανοιχτού εργαστηρίου, στα ράφια πωλούνται, σε περιορισμένες ποσότητες, καρβέλια και φαντζόλες για το σπίτι (dinkel και δύο ειδών προζυμένια από αλεύρι σίτου) ενώ στις προθήκες βρίσκονται ρολά, κέικ, buns, σάντουιτς αλλά και πίτες με χωριάτικο, χειροποίητο φύλλο. Εκτός από ποιοτικό καφέ, όλα αυτά μπορεί κανείς να τα συνοδεύσει με χυμούς και smoothies που φτιάχνονται την ώρα της παραγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαραδοσιακές πίτες ΜουζίλοΓια τις πίτες του Μουζίλο αξίζει να πας μέχρι τη Γλυφάδα Στο brunch που σερβίρεται από τις 8μιση το πρωί μέχρι τις 4μιση το απόγευμα περιλαμβάνονται καλοφτιαγμένα πιάτα με αυγά, όπως το avocado toast με μους τυριού, αβοκάντο, σχοινόπρασο και ξύσμα λεμονιού για ζωντάνια, πάνω σε dinkel ή το απλό αλλά νόστιμο country plate με βραστό αυγουλάκι, γραβιέρα Νάξου, βούτυρο μυρωδικών και προζυμένιο ψωμί. Και η γαλλική ομελέτα που προσγειώθηκε κάποια στιγμή στο διπλανό τραπέζι φαινόταν αρκετά πειστική. Θα θελα να τη δοκιμάσω την επόμενη φορά. Όσο για τα φουρνιστά: το banana bread μου φάνηκε κάπως αδιάφορο (στεγνό δεν ήταν, αλλά ούτε και ιδιαίτερα ζουμερό -λίγο περισσότερο με κέικ μπανάνα έμοιαζε) και το bun κάρδαμου λίγο άψητο εσωτερικά. Μπορεί να έτυχε.

Αυτό που ξεχώρισα πάντως ήταν τα σάντουιτς. Το Νew Υork breakfast sandwich με αυγά scrambled μπέικον και τυρί σε προζυμένιο ψωμί, το τραγανο truffle grilled cheese sandwich με τα λιωμένα τυριά και την πάστα μαύρης τρούφας αλλά και το σάντουιτς ημέρας με αυγοσαλάτα, ντομάτα, ζαμπόν, τυρί και δροσιστική κάππαρη, ήταν όλα τους χορταστικά και προσεγμένα.

Για όποιον ενδιαφέρεται για ένα πιο ελαφρύ, θρεπτικό γεύμα το μενού έχει και λίγες σαλάτες όπως μία με αβοκάντο, φράουλες, ψητό κοτόπουλο, καρύδια ανθότυρο, μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ10+1 μαγαζιά για καλό brunch στο κέντρο της Αθήνας10+1 μαγαζιά για καλό brunch στο κέντρο της Αθήνας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠώς θα ετοιμάσουμε ένα αξέχαστο brunch + 39 θεϊκές συνταγέςΠώς θα ετοιμάσουμε ένα αξέχαστο brunch + 39 θεϊκές συνταγές

Oven Manufactory (Όβεν)

Αρτέμιδος 9, Γλυφάδα

Καφέ

Αρτοποιεία

Αθήνα | Κεντρικά + Νότια Προάστια

Γλυφάδα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών