ΕΞΟΔΟΣ

Bookbar: To νέο καφέ-βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κάκτος στο κέντρο της Αθήνας

Καλός καφές, χάζι στην κίνηση του δρόμου και πολλά πολλά βιβλία στο νέο ζεστό στέκι του κέντρου.

02.02.2024
Φωτογραφίες: Φωτεινή Μοίρα
Bookbar: To νέο καφέ-βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Κάκτος στο κέντρο της Αθήνας

Ψηλές, γεμάτες βιβλιοθήκες, μεγάλα παράθυρα για να χαζεύεις πού και πού την κίνηση του δρόμου και ποιοτικός καφές. Το βιβλιοκαφέ των εκδόσεων Κάκτος που άνοιξε πρόσφατα στην Αιόλου είναι το νέο ζεστό στέκι του κέντρου, για διάβασμα, για ψιλή κουβέντα, για ένα ήσυχο διάλειμμα από την τριγύρω βαβούρα. Πρόκειται για τη νέα βάση των εκδόσεων που συμπληρώνουν φέτος 50 χρόνια παρουσίας στον χώρο του βιβλίου. Τα γενέθλια αλλά και η αναγκαστική μετακίνηση από το ιστορικό κτίριο της Πανεπιστημίου 46 (στέγη και του κινηματογράφου Ιντεάλ) ήταν αφορμές για να στηθεί το Bookbar by Kaktos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσάι στην Αθήνα: Μια βόλτα στα «ψιθυριστά» στέκια του τσαγιού στην πόληΤσάι στην Αθήνα: Μια βόλτα στα «ψιθυριστά» στέκια του τσαγιού στην πόλη Γρήγορα βρίσκει κανείς την αγαπημένη του γωνία στον χώρο. Η δική μου είναι ή πλάι στο παράθυρο (προσφέρεται για χάζι αυτό το σημείο όπου η Αιόλου συναντιέται με τη Βορεού) ή στην μεγάλη πολυθρόνα δίπλα στη σειρά-καμάρι του Κάκτου, την εντυπωσιακή «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία – οι Έλληνες». Σκοπός της σειράς που ξεκίνησε να εκδίδεται το 1991 είναι να δημοσιευθούν μεταφρασμένα και σχολιασμένα –για πρώ­τη φορά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς– όλα τα έργα όλων των συγ­γραφέων της ελληνικής αρχαιότητας.

Ο χώρος είναι γεμάτος με πολλούς ακόμα τίτλους των εκδόσεων Κάκτος αλλά και κάποιους επιλεγμένους τίτλους από άλλους εκδοτικούς. Στο πατάρι λειτουργούν τα γραφεία των εκδόσεων Κάκτος ενώ στο υπόγειο του Bookbar βρίσκονται τα γραφεία της Cube, ενός σύγχρονου co-working space που προσφέρεται για όσους ψάχνουν έναν εξοπλισμένο και πιο ήσυχο χώρο για να εργαστούν.

Στο καινούργιο βιβλιοκαφέ έχουν δείξει φροντίδα και για το δεύτερο συνθετικό της λέξης σερβίροντας καλοφτιαγμένο καφέ (και τσάι) που προμηθεύονται από την Cafeistas ενώ ο σύντομος κατάλογος με τα συνοδευτικά περιλαμβάνει και δυό τρία γλυκά που φτιάχνει για αυτούς το Ρίνι, όπως τα χειροποίητα brownies με γαλλική κουβερτούρα, το κέικ καρότο ή το κέικ μπανάνα με μπαχαρικά και μέλι. Μερικά ελληνικά κρασιά και μπίρες είναι επίσης διαθέσιμα ενώ υπάρχει και ένας μικρός κατάλογος με spritz και άλλα κοκτέιλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα «μπιστρουδάκια»: 6 ζεστά, ατμοσφαιρικά μαγαζιά για χειμωνιάτικες εξόδουςΤα «μπιστρουδάκια»: 6 ζεστά, ατμοσφαιρικά μαγαζιά για χειμωνιάτικες εξόδους

Bookbar by Kaktos

Αιόλου 39 & Βορέου
  • Τηλέφωνο: 210-33.03.192
  • Ωράριο: Δευτέρα-Σάββατο: 09:00-21:00, Κυριακή: 09:00-19:00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Καφέ

Αθήνα

Μοναστηράκι

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών