ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚέικ γεμιστό με σπιτική πραλίναΚέικ γεμιστό με πραλίνα
30' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
  2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, αέρινο και κρεμώδες.
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  5. Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τον καφέ ή τον χυμό και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέντρο του κέικ με ένα ξύλινο σουβλάκι ή με ένα μαχαίρι· θα πρέπει να βγουν στεγνά και καθαρά. Έχετε υπόψη σας όμως να μην το παραψήσετε και στεγνώσει.
  8. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μπανάνα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT