10'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 30'
Υλικά
Τεμάχια: 6-8Σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε βάφλες με γραβιέρα μέσα στη ζύμη, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τις «σκόνες» (αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη).
- Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν.
- Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με τις «σκόνες» και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής χυλός.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα και το θυμάρι και ανακατεύουμε. Αν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα.
- Προθερμαίνουμε τη βαφλιέρα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
- Αδειάζουμε λίγο από το μείγμα στην καυτή βαφλιέρα, έτσι ώστε να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρουμε τις βάφλες με σαλάτα ή σούπα (ως συνοδευτικό) ή με αυγά σκραμπλ ή μανιτάρια (ως σνακ).
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.