20'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 8-10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνας με ταχίνι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160°C (με αέρα) ή στους 180°C με αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με μήκος 20 εκ.
- Σε ένα άλλο μπολ (ή σε έναν πολυκόφτη) πολτοποιούμε τις μπανάνες μαζί με τον χυμό πορτοκαλιού και τις προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, ανακατεύοντας καλά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το τζίντζερ και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Το αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.
- Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε, βυθίζοντας στο κέντρο ένα μαχαίρι. Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό.
- Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 55.