ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜακαρονάδα «ολικής» με μπολονέζ γαλοπούλαςΜακαρονάδα «ολικής» με μπολονέζ γαλοπούλας Ένα πλήρες και ισορροπημένο γεύμα με 420 Kcal/μερίδα. Οι υδατάνθρακες των ζυμαρικών παντρεύονται με δύο καλές πηγές πρωτεϊνών, μία ζωική από το γιαούρτι και μία φυτική από το ταχίνι και το κουκουνάρι, με την παρουσία του κόλιανδρου να φρεσκάρει το όλον παρέχοντας σημαντικά ποσά πολυφαινολών και βιταμινών Α, C και Κ, που προλαμβάνουν τις κυτταρικές βλάβες και το οξειδωτικό στρες. H χρήση ζυμαρικών ολικής άλεσης θα αυξήσει την παρουσία φυτικών ινών, εξισορροπώντας ακόμα περισσότερο το γλυκαιμικό φορτίο του πιάτου! – Διατροφικά σχόλια: Μαρία Μπίζιου, MSc Κλινική Διατροφολόγος

10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη μακαρονάδα με γιαούρτι και ταχίνι, σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  2. Παράλληλα, σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με τη μισή ποσότητα κόλιανδρου για 1-2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να γίνουν όλα ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
  4. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 1 λεπτό, μέχρι η σάλτσα να γίνει χλιαρή προς ζεστή. Προσέχουμε να μη ζεσταθεί περισσότερο, γιατί θα κόψει το γιαούρτι.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον υπόλοιπο κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Μόλις γίνουν τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε καλά και τα αδειάζουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  7. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε αμέσως σε πιάτα.
  8. Γαρνίρουμε με τα κουκουνάρια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 219.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Ταχίνι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT